facebook instagram youtube
GR | EN

Τορτελίνι με κιμά σε σάλτσα κρασιού με δεντρολίβανο και κατίκι Δομοκού

Η ιδιαίτερη σάλτσα κρασιού με άρωμα δενδρολίβανου και την ελαφρώς κρεμώδη υφή που οφείλεται στο κατίκι Δομοκού συνοδεύει μοναδικά τα Τορτελίνι με κιμά MISKO. Ένα πεντανόστιμο πιάτο για κάθε περίσταση.

shadow shadow
preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 15΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 3 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
Tortelini me kima

MISKO Τορτελίνι με Κιμά

250 γρ. Τορτελίνι με κιμά MISKO

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ κουταλάκι γλυκού καστανή ζάχαρη

1 μεγάλο κλωνάρι δενδρολίβανο (μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα)

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

1 κουταλιά σούπας πελτέ τομάτας

70 Ml Μαυροδάφνη ή κόκκινο κρασί

120 Ml νερό από αυτό στο οποίο βράζουν τα μακαρόνια

1 κουταλιά σούπας κατίκι Δομοκού και επιπλέον για το σερβίρισμα

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2,5 λίτρα νερό. Όταν το νερό βράσει προσθέτουμε 18g αλάτι και τα Τορτελίνι με κιμά MISKO, ανακατεύουμε ελαφρώς με μια τρυπητή κουτάλα και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Όταν τα τορτελίνι είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε, κρατώντας στην άκρη λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν για να το χρησιμοποιήσουμε στη σάλτσα (περίπου 120 ml).

Περιχύνουμε τα στραγγισμένα τορτελίνι με λίγο ελαιόλαδο και τα σκεπάζουμε για να διατηρηθούν ζουμερά μέχρι να τα προσθέσουμε στη σάλτσα.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τη συνοδευτική σάλτσα. Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και τα ψιλοκομμένα φύλλα δενδρολίβανου και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά αλατοπιπερώνοντας.

Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 30’’. Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για 1 ακόμα λεπτό ανακατεύοντας πολύ καλά. Σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά, σιγοβράζοντας ώσπου να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Περιχύνουμε με λίγο από το νερό (5-6 κουταλιές, περίπου 70 ml) στο οποίο έβρασαν τα τορτελίνι. Το υπόλοιπο νερό το κρατάμε στην άκρη σε περίπτωση που το χρειαστούμε.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το κατίκι Δομοκού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα τορτελίνι στη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά. Αν χρειάζεται να αραιώσουμε λίγο τη σάλτσα, προσθέτουμε λίγο ακόμα από το νερό που έχουμε κρατήσει.

Σερβίρουμε το πιάτο απευθείας, γαρνίροντας με επιπλέον κατίκι Δομοκού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2022. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.