Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές με Κιμά Συνταγές με Χοιρινό Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές με Τορτελίνια Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για Κόκκινες ΜακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Τορτελίνι με Κιμά
250 γρ. Τορτελίνι με κιμά MISKO
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι γλυκού καστανή ζάχαρη
1 μεγάλο κλωνάρι δενδρολίβανο (μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα)
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 κουταλιά σούπας πελτέ τομάτας
70 Ml Μαυροδάφνη ή κόκκινο κρασί
120 Ml νερό από αυτό στο οποίο βράζουν τα μακαρόνια
1 κουταλιά σούπας κατίκι Δομοκού και επιπλέον για το σερβίρισμα
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2,5 λίτρα νερό. Όταν το νερό βράσει προσθέτουμε 18g αλάτι και τα Τορτελίνι με κιμά MISKO, ανακατεύουμε ελαφρώς με μια τρυπητή κουτάλα και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Όταν τα τορτελίνι είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε, κρατώντας στην άκρη λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν για να το χρησιμοποιήσουμε στη σάλτσα (περίπου 120 ml).
Περιχύνουμε τα στραγγισμένα τορτελίνι με λίγο ελαιόλαδο και τα σκεπάζουμε για να διατηρηθούν ζουμερά μέχρι να τα προσθέσουμε στη σάλτσα.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τη συνοδευτική σάλτσα. Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και τα ψιλοκομμένα φύλλα δενδρολίβανου και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά αλατοπιπερώνοντας.
Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 30’’. Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για 1 ακόμα λεπτό ανακατεύοντας πολύ καλά. Σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά, σιγοβράζοντας ώσπου να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Περιχύνουμε με λίγο από το νερό (5-6 κουταλιές, περίπου 70 ml) στο οποίο έβρασαν τα τορτελίνι. Το υπόλοιπο νερό το κρατάμε στην άκρη σε περίπτωση που το χρειαστούμε.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το κατίκι Δομοκού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα τορτελίνι στη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά. Αν χρειάζεται να αραιώσουμε λίγο τη σάλτσα, προσθέτουμε λίγο ακόμα από το νερό που έχουμε κρατήσει.
Σερβίρουμε το πιάτο απευθείας, γαρνίροντας με επιπλέον κατίκι Δομοκού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.