facebook instagram youtube
GR | EN

Ταλιατέλλες με μοσχαράκι κοκκινιστό και πιπεριές

preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 110΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 5 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_TALIATELLES.png

MISKO Ταλιατέλλες

500 γρ. Ταλιατέλλες MISKO

1.200 γρ. μοσχαράκι γάλακτος σε μερίδες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 πιπεριές Φλωρίνης σε λωρίδες

1 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες

1 πορτοκαλί πιπεριά σε λωρίδες

300 ml μπύρα

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κιλό τριμμένες ντομάτες

½ κ.σ. ζάχαρη

200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατίζουμε και πιπερώνουμε ελαφρώς τα κομμάτια μοσχαριού. Ζεσταίνουμε 100 ml ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το μοσχάρι για 5-6 λεπτά, απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και όλες τις πιπεριές, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να “πιάσει” στον πάτο της κατσαρόλας.

Σβήνουμε με τη μπύρα και περιμένουμε να εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ. Ρίχνουμε τις ντομάτες και την ζάχαρη και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το μοσχάρι να σιγομαγειρευτεί για περίπου 1 ½ ώρα ή μέχρι να μαλακώσει.

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Ταλιατέλλες MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη μέχρι το σερβίρισμα.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μαζί με το κρέας και τη σάλτσα του, πασπαλισμένο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κεφαλοτύρι.

© MISKO 2019. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.