Κατηγορίες Συνταγής:
Παραδοσιακές Συνταγές Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές Light Συνταγές με Μοσχάρι Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές Χωρίς Γλουτένη Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές Χωρίς Γλουτένη Συνταγές με Σπαγγέτι Ελληνικές Συνταγές Μακαρονάδες με Λευκή Σάλτσα
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Σπαγγέτι Χωρίς Γλουτένη
400g Σπαγγέτι Χωρίς Γλουτένη MISKO
1000 γρ. χτένι μοσχαρίσιο, κομμένο σε μπουκιές
150 γρ. καρότα, κομμένα σε ροδέλες
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
600ml νερό ή ζωμό κρέατος
3 κόκκους μπαχάρι
3 λεμόνια
50 ml. ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Για το σερβίρισμα
2 φλούδες λεμονιού
3-4 κλωναράκια μαϊντανό
2-3 κλωναράκια θυμάρι

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το μοσχάρι από όλες του τις πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα ώστε να το θωρακίσουμε καλά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα καρότα, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 3’ ακόμη.
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το χυμό από 2 λεμόνια, τον ζωμό, τον μαϊντανό, το θυμάρι, τα μπαχάρια, αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε το μοσχάρι για 1.30 ώρα ελέγχοντας τα υγρά του και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό ή ζωμό.
Όταν η σάλτσα δέσει και το μοσχάρι έχει μαλακώσει αποσύρουμε, και προσθέτουμε το χυμό από ένα λεμόνι.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε 4 λίτρα νερό, προσθέτουμε 35g αλάτι και βράζουμε τα Σπαγγέτι Χωρίς Γλουτένη MISKO για 11-13 λεπτά και τα περιχύνουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Λίγο πριν σερβίρουμε ψιλοκόβουμε τις φλούδες του λεμονιού, τον μαϊντανό και το θυμάρι, τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το μισό μείγμα στο μοσχαράκι ενώ με το υπόλοιπο πασπαλίζουμε τα πιάτα που θα σερβίρουμε.
Tips
Μπορούμε να προσθέσουμε στο μοσχαράκι λίγο λευκό κρασί ή μουστάρδα
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.