Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Σαρακοστή & Νηστεία Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές για Καθαρά Δευτέρα Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Επίσημο Δείπνο Νηστίσιμες Συνταγές Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Σπαγγέτι Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για Κόκκινες Μακαρονάδες
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Σπαγγέτι No7
500 γρ. Σπαγγέτι Νο7 MISKO
2 σκελίδες σκόρδο
1 καυτερή πιπεριά
300 γρ. μύδια, στρείδια και αχιβάδες
10 γαρίδες νο3 χωρίς κέλυφος
300 γρ. καλαμάρι
400 γρ. ντομάτα τριμμένη
100 ml λευκό κρασί
¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
¼ ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Καθαρίζουμε καλά τα θαλασσινά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο και την πιπεριά και τα πετάμε.
Προσθέτουμε τα μύδια, τα στρείδια και τις αχιβάδες και κλείνουμε το καπάκι για 3-4 λεπτά.
Όσα οστρακοειδή δεν ανοίξουν, τα πετάμε.
Αφαιρούμε από το τηγάνι τα οστρακοειδή, τα βάζουμε στην άκρη και προσθέτουμε το καλαμάρι κομμένο σε ροδέλες και τις γαρίδες και αφήνουμε να τσιγαριστούν για 2-3 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί για 1 λεπτό και προσθέτουμε τις ντομάτες.
Αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
2 λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα, ρίχνουμε τα οστρακοειδή, το βασιλικό και το μαϊντανό ψιλοκομμένα.
Παράλληλα, ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο7 MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Σουρώνουμε τα Σπαγγέτι και τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.