facebook instagram youtube
GR | EN

Μακαρονάδα με θαλασσινά και ντομάτα

Σπαγγέτι με θαλασσινά και ντομάτα_MISKO_2
Σπαγγέτι με θαλασσινά και ντομάτα_MISKO_1
Σπαγγέτι με θαλασσινά και ντομάτα_MISKO_2
Σπαγγέτι με θαλασσινά και ντομάτα_MISKO_1

Τα θαλασσινά δένουν με μπόλικη ντομάτα, σκόρδο και βασιλικό σε μια εύκολη και νόστιμη σάλτσα, που κάνει τα σπαγγέτι ακαταμάχητα.

shadow shadow
preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-SPAGHETT-No7- 1021314 – 1

MISKO Σπαγγέτι No7

500 γρ. Σπαγγέτι Νο7 MISKO

2 σκελίδες σκόρδο

1 καυτερή πιπεριά

300 γρ. μύδια, στρείδια και αχιβάδες

10 γαρίδες νο3 χωρίς κέλυφος

300 γρ. καλαμάρι

400 γρ. ντομάτα τριμμένη

100 ml λευκό κρασί

¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

¼ ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε καλά τα θαλασσινά.

Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο και την πιπεριά και τα πετάμε.

Προσθέτουμε τα μύδια, τα στρείδια και τις αχιβάδες και κλείνουμε το καπάκι για 3-4 λεπτά.

Όσα οστρακοειδή δεν ανοίξουν, τα πετάμε.

Αφαιρούμε από το τηγάνι τα οστρακοειδή, τα βάζουμε στην άκρη και προσθέτουμε το καλαμάρι κομμένο σε ροδέλες και τις γαρίδες και αφήνουμε να τσιγαριστούν για 2-3 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί για 1 λεπτό και προσθέτουμε τις ντομάτες.

Αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.

2 λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα, ρίχνουμε τα οστρακοειδή, το βασιλικό και το μαϊντανό ψιλοκομμένα.

Παράλληλα, ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο7 MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα Σπαγγέτι και τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.