facebook instagram youtube

Σπαγγέτι με σουτζουκάκια

preperation 25΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 25΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Σπαγγέτι No6

500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 MISKO

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά από ελιά

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στραγγισμένο

1 αυγό

3 κ.γ. κύμινο

αλεύρι για το τηγάνισμα

500 γρ. χυμό ντομάτας

1 κ.σ. ζάχαρη

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.σ. φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι

1 κ.σ. φυλλαράκια φρέσκια ρίγανη

1 κ.σ. φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τα σουτζουκάκια. Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ψωμί, το αυγό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το κύμινο. Ζυμώνουμε το μείγμα και πλάθουμε σουτζουκάκια. Τα αλευρώνουμε πολύ ελαφρά.

Ζεσταίνουμε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια σε δόσεις, για 4-5 λεπτά, απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Ετοιμάζουμε την σάλτσα. Στο ίδιο τηγάνι που τηγανίσαμε τα σουτζουκάκια ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, τον πελτέ, την ζάχαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Όταν πάρει βράση η σάλτσα, ρίχνουμε προσεκτικά τα σουτζουκάκια στη σάλτσα.

Προσθέτουμε το θυμάρι, την ρίγανη και τον βασιλικό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τη σάλτσα με τα σουτζουκάκια για περίπου 15 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα σερβίρουμε κατευθείαν μαζί με τα σουτζουκάκια και τη σάλτσα τους.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.