facebook instagram youtube
GR | EN

Σπαγγέτι με κεφτεδάκια και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας

Σπαγγέτι με κεφτεδάκια και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας_MISKO_2
Σπαγγέτι με κεφτεδάκια και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας_MISKO_1
Σπαγγέτι με κεφτεδάκια και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας_MISKO_2
Σπαγγέτι με κεφτεδάκια και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας_MISKO_1

Αφράτα μοσχαρίσια κεφτεδάκια να μελώνουν μέσα σε κλασική σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και όλα μαζί να συνδυάζονται με σπαγγέτι και τριμμένη γραβιέρα: μπορείτε να σκεφτείτε καλύτερο βραδινό;

shadow shadow
preperation 20΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 40΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-SPAGHETT-No7- 1021314 – 1

MISKO Σπαγγέτι No7

500 γρ. Σπαγγέτι Νο7 MISKO

200 γρ. τριμμένη γραβιέρα

Για τη σάλτσα

80 ml ελαιόλαδο

1 κιλό ντομάτες τριμμένες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ξύδι

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κ.γ. ζάχαρη

λίγη ρίγανη ξερή

Για τα κεφτεδάκια

500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

200 γρ. ψίχα ψωμιού

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

40 ml ελαιόλαδο

¼ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ κ.γ. ρίγανη

1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη

1 αυγό

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

αλεύρι για το τηγάνισμα

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, το ξύδι, λίγη ρίγανη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγομαγειρευτεί για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει.

Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια. Βάζουμε το ψωμί να μουλιάσει σε λίγο νερό και το στίβουμε πολύ καλά.

Το βάζουμε σε μπολ μαζί με τον κιμά, το κρεμμύδι, το δυόσμο, το μαϊντανό, τη ντομάτα, το ελαιόλαδο, το αυγό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ρίγανη και ζυμώνουμε πολύ καλά για μερικά λεπτά.

Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε ελαφρά. Τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.

Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, αφήνουμε να μαγειρευτούν για 3-4 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο7 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα Σπαγγέτι και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και κρατάμε στην άκρη μέχρι το σερβίρισμα.

Σερβίρουμε τα Σπαγγέτι με τα κεφτεδάκια και τη σάλτσα τους, πασπαλισμένα με τριμμένη γραβιέρα.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.