Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Κιμά Συνταγές με Μοσχάρι Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές με Σπαγγέτι Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για Κόκκινες ΜακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Σπαγγέτι No7
500 γρ. Σπαγγέτι Νο7 MISKO
200 γρ. τριμμένη γραβιέρα
Για τη σάλτσα
80 ml ελαιόλαδο
1 κιλό ντομάτες τριμμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ξύδι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ. ζάχαρη
λίγη ρίγανη ξερή
Για τα κεφτεδάκια
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
200 γρ. ψίχα ψωμιού
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
40 ml ελαιόλαδο
¼ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ κ.γ. ρίγανη
1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
1 αυγό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλεύρι για το τηγάνισμα
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, το ξύδι, λίγη ρίγανη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγομαγειρευτεί για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει.
Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια. Βάζουμε το ψωμί να μουλιάσει σε λίγο νερό και το στίβουμε πολύ καλά.
Το βάζουμε σε μπολ μαζί με τον κιμά, το κρεμμύδι, το δυόσμο, το μαϊντανό, τη ντομάτα, το ελαιόλαδο, το αυγό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ρίγανη και ζυμώνουμε πολύ καλά για μερικά λεπτά.
Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε ελαφρά. Τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, αφήνουμε να μαγειρευτούν για 3-4 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο7 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Σουρώνουμε τα Σπαγγέτι και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και κρατάμε στην άκρη μέχρι το σερβίρισμα.
Σερβίρουμε τα Σπαγγέτι με τα κεφτεδάκια και τη σάλτσα τους, πασπαλισμένα με τριμμένη γραβιέρα.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.