Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές Light Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές με Ζυμαρικά Ολικής Άλεσης Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Σαρακοστή & Νηστεία Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Σπαγγέτι Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για Κόκκινες Μακαρονάδες Συνταγές για Ιταλικές ΜακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Ολικής Άλεσης Σπαγγέτι No6
500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 Ολικής Άλεσης MISKO
4 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
4 φιλετάκια αντζούγιες λιωμένες με πιρούνι
½ κ.γ. μπούκοβο
800 γρ. τριμμένες ντομάτες
1 κ.γ. ζάχαρη
90 γρ. ελιές Καλαμών σε κομμάτια
2 κ.σ. κάπαρη
½ ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Παράλληλα ετοιμάζουμε την σάλτσα. Ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο, τις αντζούγιες και το μπούκοβο σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αναδειχθούν τα αρώματα και το σκόρδο να ξανθύνει ελαφρώς, για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την ζάχαρη, τις ελιές και την κάπαρη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε την σάλτσα να μαγειρευτεί σε μέτρια-υψηλή φωτιά για όση ώρα βράζουν τα ζυμαρικά.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Προσθέτουμε τον βασιλικό και 1 κ.σ. ωμό ελαιόλαδο, ανακατεύουμε απαλά να καλυφθούν από την σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε τα σπαγγέτι ζεστά.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.