facebook instagram youtube
GR | EN

Σπαγγέτι alla Putanesca

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_SPAGGETIOLIKIS6

MISKO Ολικής Άλεσης Σπαγγέτι No6

500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 Ολικής Άλεσης MISKO

4 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

4 φιλετάκια αντζούγιες λιωμένες με πιρούνι

½ κ.γ. μπούκοβο

800 γρ. τριμμένες ντομάτες

1 κ.γ. ζάχαρη

90 γρ. ελιές Καλαμών σε κομμάτια

2 κ.σ. κάπαρη

½ ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Παράλληλα ετοιμάζουμε την σάλτσα. Ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο, τις αντζούγιες και το μπούκοβο σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αναδειχθούν τα αρώματα και το σκόρδο να ξανθύνει ελαφρώς, για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την ζάχαρη, τις ελιές και την κάπαρη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε την σάλτσα να μαγειρευτεί σε μέτρια-υψηλή φωτιά για όση ώρα βράζουν τα ζυμαρικά.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Προσθέτουμε τον βασιλικό και 1 κ.σ. ωμό ελαιόλαδο, ανακατεύουμε απαλά να καλυφθούν από την σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τα σπαγγέτι ζεστά.

© MISKO 2019. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.