Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Σαρακοστή & Νηστεία Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Κοφτό Μακαρονάκι Συνταγές για Κόκκινες ΜακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Κοφτό
500 γρ. Κοφτό MISKO
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κιλό σουπιές
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
400 γρ. ντομάτες κονκασέ
1/2 ποτήρι νερό
2 φύλλα δάφνης
4 κόκκους μπαχάρι
Αλάτι
Φρέσκια ρίγανη, για το σερβίρισμα
Καθαρίζουμε τις σουπιές και τις κόβουμε σε ροδέλες. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τις σουπιές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τις ντομάτες, το νερό, τη δάφνη και το μπαχάρι. Φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για 40 λεπτά.
Λίγο πριν να είναι έτοιμες οι σουπιές γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κοφτό MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
ένα πιάτο μου μυρίζει θάλασσα! οι σουπιές με κοφτό είναι ότι πρέπει για τη νηστεία της σαρακοστής!