Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές με Μοσχάρι Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Συνταγές με ζυμαρικά τύπου Πεπονάκι Μακαρονάδες του κόσμου Λευκές μακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Πεπονάκι
500 γρ. Πεπονάκι MISKO
1.200 γρ. μοσχάρι νουά για ρολό
6 σκελίδες σκόρδο σε τέταρτα
2-3 κλωναράκια δενδρολίβανο
2 κ.σ. βούτυρο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δένουμε το μοσχάρι σφιχτά σε ρολό, με ειδικό σπάγγο μαγειρικής. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε επιφανειακά το κρέας, κατα μήκος. Βάζουμε μέσα στις τρυπούλες το σκόρδο και τα κλωναράκια δενδρολίβανο χονδροκομμένα.
Αλείφουμε το ρολό με 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και το πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Το τοποθετούμε σε πιατέλα και το αφήνουμε για 1 ώρα ακάλυπτο στο ψυγείο.
Τοποθετούμε το ρολό σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210°C στις αντιστάσεις για 25 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάζουμε από τον φούρνο, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 35 λεπτά περίπου.
Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε το ρολό καλυμμένο με το αλουμινόχαρτο για περίπου 15 λεπτά.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Πεπονάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με το βούτυρο. Ανακατεύουμε απαλά να λιώσει το βούτυρο και να καλύψει ομοιόμορφα τα ζυμαρικά.
Αφαιρούμε τον σπάγγο από το ρολό, το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε πάνω στα ζεστά ζυμαρικά μαζί με λίγο από το ζουμί που έχει μαζευτεί στο ταψί.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.