facebook instagram youtube
GR | EN

Ρολό μοσχάρι με πεπονάκι

preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 75΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_PEPONAKI

MISKO Πεπονάκι

500 γρ. Πεπονάκι MISKO

1.200 γρ. μοσχάρι νουά για ρολό

6 σκελίδες σκόρδο σε τέταρτα

2-3 κλωναράκια δενδρολίβανο

2 κ.σ. βούτυρο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Δένουμε το μοσχάρι σφιχτά σε ρολό, με ειδικό σπάγγο μαγειρικής. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε επιφανειακά το κρέας, κατα μήκος. Βάζουμε μέσα στις τρυπούλες το σκόρδο και τα κλωναράκια δενδρολίβανο χονδροκομμένα.

Αλείφουμε το ρολό με 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και το πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Το τοποθετούμε σε πιατέλα και το αφήνουμε για 1 ώρα ακάλυπτο στο ψυγείο.

Τοποθετούμε το ρολό σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210°C στις αντιστάσεις για 25 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάζουμε από τον φούρνο, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 35 λεπτά περίπου.

Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε το ρολό καλυμμένο με το αλουμινόχαρτο για περίπου 15 λεπτά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Πεπονάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με το βούτυρο. Ανακατεύουμε απαλά να λιώσει το βούτυρο και να καλύψει ομοιόμορφα τα ζυμαρικά.

Αφαιρούμε τον σπάγγο από το ρολό, το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε πάνω στα ζεστά ζυμαρικά μαζί με λίγο από το ζουμί που έχει μαζευτεί στο ταψί.

© MISKO 2020. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.