Κατηγορίες Συνταγής:
Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Φοιτητές Συνταγές με Κιμά Συνταγές με Μοσχάρι Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Πέννε Ριγκατέ Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για Κόκκινες Μακαρονάδες
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Πέννε Ριγκάτε
500 γρ. Πέννε Ριγκάτε MISKO
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
¼ κ.γ. γλυκό μπούκοβο
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
60 ml βαλσαμικό ξύδι
500 γρ. τριμμένες ντομάτες
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. ξερό βασιλικό
¼ κ.γ. ξερή ρίγανη
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ετοιμάζουμε τον κιμά. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τον κιμά, αφήνοντάς τον λίγο να τσιγαριστεί πριν αρχίσουμε να τον “σπάμε” σε μικρά κομματάκια με ξύλινη κουτάλα. Τον σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ, το μπούκοβο, την πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Σβήνουμε με το βαλσαμικό ξύδι και “ξύνουμε” τον πάτο της κατσαρόλας. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο νερό και συνεχίζουμε το βρασμό. Προς το τέλος πασπαλίζουμε με τον ξερό βασιλικό και τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Πέννε Ριγκάτε MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα που έβρασαν, τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά. Κλείνουμε για να παραμείνουν ζεστά μέχρι το σερβίρισμα.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά με μερικές κουταλιές κιμά και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή γλυκό μπούκοβο.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.