facebook instagram youtube
GR | EN

Πένες με κιμά

IMG_9025_sleed
IMG_9050_SLEED
IMG_9025_sleed
IMG_9050_SLEED

Λίγοι θα μπορέσουν να αντισταθούν σε ένα πιάτο ζεστές πένες με κοκκινιστό κιμά, που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα σε λιγότερο από 1 ώρα.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 38΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-PENNE 5501024 – 18

MISKO Πέννε Ριγκάτε

500 γρ. Πέννε Ριγκάτε MISKO

500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

¼ κ.γ. γλυκό μπούκοβο

1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

60 ml βαλσαμικό ξύδι

500 γρ. τριμμένες ντομάτες

1 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.γ. ξερό βασιλικό

¼ κ.γ. ξερή ρίγανη

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τον κιμά. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τον κιμά, αφήνοντάς τον λίγο να τσιγαριστεί πριν αρχίσουμε να τον “σπάμε” σε μικρά κομματάκια με ξύλινη κουτάλα. Τον σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ, το μπούκοβο, την πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 2 λεπτά.

Σβήνουμε με το βαλσαμικό ξύδι και “ξύνουμε” τον πάτο της κατσαρόλας. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο νερό και συνεχίζουμε το βρασμό. Προς το τέλος πασπαλίζουμε με τον ξερό βασιλικό και τη ρίγανη και ανακατεύουμε.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Πέννε Ριγκάτε MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα που έβρασαν, τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά. Κλείνουμε για να παραμείνουν ζεστά μέχρι το σερβίρισμα.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά με μερικές κουταλιές κιμά και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή γλυκό μπούκοβο.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.