Warning: DOMDocument::loadHTML(): htmlParseEntityRef: no name in Entity, line: 14 in /export/Web.Apache/root/Misko/wwwroot/wp-content/themes/misko/include/recipe-schema.php on line 46
facebook instagram youtube

Παστιτσάδα Ολικής με μοσχάρι και μανιτάρια

Πασιτσάδα Ολικής Άλεσης  με μοσχάρι και μανιτάρια. Μία συνταγή που ευνοεί την καλύτερη απορρόφηση του αιμικού σιδήρου του μοσχαριού, ιδανική για άτομα με χαμηλό αιματοκρίτη και φερριτίνη. Υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες σε συνδυασμό με ανεπανάληπτη γεύση.

shadow shadow
preperation 30΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 180΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 8 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Παστίτσιο Νο2 Ολικής Άλεσης

500 γρ. MISKO Παστίτσιο Νο2 Ολικής Άλεσης

900 γρ. μοσχάρι ποντίκι ή σπαλομίτα κομμένο σε μικρά κομμάτια

500 γρ. μανιτάρια brown ή λευκά

1 μεγαλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

200 ml μαυροδάφνη ή κόκκινο κρασί

400 γρ. τριμμένη ντομάτα

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

300 ml νερό

100 ml ζωμό βοδινού

6 κ.σ. ελαιόλαδο

φρέσκο θυμάρι (3-4 κλωναράκια)

1 φύλλο δάφνης

αλάτι & πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το θωρακίζουμε σε βαθύ τηγάνι που καίει με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις πάρει ωραίο χρώμα το αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τα μανιτάρια κομμένα στα 4 και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, θυμάρι και αλατοπίπερο. Μόλις πάρουν ωραίο χρώμα κατεβάζουμε από την φωτιά.

Σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι το σκόρδο με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, και τη δάφνη. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τον πελτέ και ανακατεύουμε για 3-4′. Ρίχνουμε το κρασί και μόλις πάρει μια βράση, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον ζωμό και το νερό.

Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε και το κρέας, χαμηλώνουμε την φωτιά (στο 3 από 9),  σκεπάζουμε το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 2,5 – 3 ώρες.

Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το MISKO Παστίτσιο Νο2 Ολικής Άλεσης σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σουρώνουμε και σερβίρουμε ζεστό με το μοσχαράκι, τα μανιτάρια και γαρνίρουμε με έξτρα φρέσκο θυμάρι.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.