Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές Light Συνταγές με Μοσχάρι Συνταγές με Ζυμαρικά Ολικής Άλεσης Συνταγές από τον Μ. Δημητρούλη Παραδοσιακές Συνταγές Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές με Τρυπητά Ζυμαρικά & Μακαρόνια Ελληνικές Συνταγές Συνταγές για Κόκκινες ΜακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Παστίτσιο Νο2 Ολικής Άλεσης
500 γρ. MISKO Παστίτσιο Νο2 Ολικής Άλεσης
900 γρ. μοσχάρι ποντίκι ή σπαλομίτα κομμένο σε μικρά κομμάτια
500 γρ. μανιτάρια brown ή λευκά
1 μεγαλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
200 ml μαυροδάφνη ή κόκκινο κρασί
400 γρ. τριμμένη ντομάτα
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
300 ml νερό
100 ml ζωμό βοδινού
6 κ.σ. ελαιόλαδο
φρέσκο θυμάρι (3-4 κλωναράκια)
1 φύλλο δάφνης
αλάτι & πιπέρι
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το θωρακίζουμε σε βαθύ τηγάνι που καίει με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις πάρει ωραίο χρώμα το αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τα μανιτάρια κομμένα στα 4 και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, θυμάρι και αλατοπίπερο. Μόλις πάρουν ωραίο χρώμα κατεβάζουμε από την φωτιά.
Σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι το σκόρδο με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, και τη δάφνη. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τον πελτέ και ανακατεύουμε για 3-4′. Ρίχνουμε το κρασί και μόλις πάρει μια βράση, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τον ζωμό και το νερό.
Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε και το κρέας, χαμηλώνουμε την φωτιά (στο 3 από 9), σκεπάζουμε το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 2,5 – 3 ώρες.
Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το MISKO Παστίτσιο Νο2 Ολικής Άλεσης σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σουρώνουμε και σερβίρουμε ζεστό με το μοσχαράκι, τα μανιτάρια και γαρνίρουμε με έξτρα φρέσκο θυμάρι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.