facebook instagram youtube
GR | EN

ΜΠΟΛΟΝΕΖ ΤΟΥ ΜΕΡΑΚΛΗ – Μακαρόνια με κιμά

059A9140
059A9140

Το πιάτο που αγαπήθηκε όσο λίγα, μεγάλωσε γενιές, έγινε τραγούδι, και σήμερα εξακολουθούμε να το τρώμε μέσα από την κατσαρόλα, με μπόλικο τυρί.

shadow shadow
preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 60΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-SPAGHETT-No6- 1021314

MISKO Σπαγγέτι No6

500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 MISKO

80 ml. Ελαιόλαδο

500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 καρότο στον τρίφτη

100 ml. κόκκινο κρασί

600 ml. ντομάτα στον τρίφτη

2 – 3 κόκκους μπαχάρι

1 ξυλάκι κανέλα

1 φύλλο δάφνη

κεφαλοτύρι τριμμένο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσει. Ρίχνουμε το καρότο και τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 – 6 λεπτά σε δυνατή φωτιά, σπάζοντάς τον σε μικρότερα κομμάτια με την κουτάλα μας. Παράλληλα σιγοτραγουδάμε κάποιο αγαπημένο ρεφρέν (κατά προτίμηση λαϊκού ρεπερτορίου).

Σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την ντομάτα στον τρίφτη, την δάφνη, την κανέλα και το μπαχάρι και όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά.

Βράζουμε τα Σπαγγέτι Νο6 MISKO σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε. Αφαιρούμε τα μπαχαρικά από τον κιμά και τον ρίχνουμε στα σπαγγέτι

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα πασπαλίζοντας με τριμμένο κεφαλοτύρι μέχρι να μη βλέπουμε τι φαγητό έχει από κάτω.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.