Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Παιδιά Συνταγές με Μοσχάρι Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές με ζυμαρικά τύπου Πεπονάκι Μακαρονάδες του κόσμου Λευκές μακαρονάδες
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Πεπονάκι
500 γρ. Πεπονάκι MISKO
600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
40 γρ. φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ κ.γ. ρίγανη
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Ετοιμάζουμε τον κιμά για τα μπιφτέκια. Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, την φρυγανιά, το αυγό, το ξύδι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το μαϊντανό, τη ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ζυμώνουμε πολύ καλά, για 5 λεπτά.
Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Πλάθουμε τον κιμά σε μπιφτέκια και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις, για περίπου 25 λεπτά.
Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Πεπονάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και κρατάμε στην άκρη μέχρι το σερβίρισμα.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά μαζί με τα μπιφτέκια και τριμμένη κεφαλογραβιέρα.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.