facebook instagram youtube
GR | EN

Μπιφτέκια με πεπονάκι

preperation 20΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 25΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_PEPONAKI

MISKO Πεπονάκι

500 γρ. Πεπονάκι MISKO

600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

40 γρ. φρυγανιά τριμμένη

1 αυγό

1 κ.σ. ξύδι

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ κ.γ. ρίγανη

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τον κιμά για τα μπιφτέκια. Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, την φρυγανιά, το αυγό, το ξύδι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το μαϊντανό, τη ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ζυμώνουμε πολύ καλά, για 5 λεπτά.

Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Πλάθουμε τον κιμά σε μπιφτέκια και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις, για περίπου 25 λεπτά.

Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Πεπονάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και κρατάμε στην άκρη μέχρι το σερβίρισμα.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά μαζί με τα μπιφτέκια και τριμμένη κεφαλογραβιέρα.

© MISKO 2020. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.