Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Χυλοπίτες με αυγά
500 γρ. Χυλοπίτες MISKO
1 κιλό μοσχάρι, ελιά, κομμένο σε κύβους
1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
8 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.σ. τοματοπελτέ
2 φύλλα δάφνης
3-4 κόκκους μπαχάρι
1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
400 ml ντομάτα κονκασέ
νερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα.
Μόλις δώσουμε χρώμα προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, τα φύλλα δάφνης και το μπαχάρι. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά για να βγάλουν τα αρώματα τους. Σβήνουμε με κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Έπειτα προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, αλάτι, πιπέρι και νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας.
Φέρνουμε σε βρασμό και σιγοβράζουμε για τουλάχιστον 1,5 ώρα, ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Κατά τη διάρκεια του βρασμού ελέγχουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό για να μη σταματήσουμε το βρασμό.
Λίγο πριν να είναι έτοιμο το κρέας γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Χυλοπίτες MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία μείον 2 λεπτά.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.