facebook instagram youtube

Μοσχάρι κοκκινιστό με χυλοπίτες

Αυτή τη συνταγή για μοσχαράκι με χυλοπίτες είναι το ιδανικό πιάτο για ένα κυριακάτικο τραπέζι, ή απλά για ένα τραπέζι για όσους αγαπάτε. Κατακόκκινη γευστική σάλτσα μαζί με μοσχαράκι που λιώνει στο στόμα και τις αγαπημένες χυλοπίτες της MISKO φυσικά.

shadow shadow
preperation 20΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 120΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Χυλοπίτες με αυγά

500 γρ. Χυλοπίτες MISKO

1 κιλό μοσχάρι, ελιά, κομμένο σε κύβους

1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο

8 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κ.σ. τοματοπελτέ

2 φύλλα δάφνης

3-4 κόκκους μπαχάρι

1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί

400 ml ντομάτα κονκασέ

νερό

αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει χρώμα.

Μόλις δώσουμε χρώμα προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, τα φύλλα δάφνης και το μπαχάρι. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά για να βγάλουν τα αρώματα τους. Σβήνουμε με κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Έπειτα προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, αλάτι, πιπέρι και νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας.

Φέρνουμε σε βρασμό και σιγοβράζουμε για τουλάχιστον 1,5 ώρα, ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Κατά τη διάρκεια του βρασμού ελέγχουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό για να μη σταματήσουμε το βρασμό.

Λίγο πριν να είναι έτοιμο το κρέας γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Χυλοπίτες MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία μείον 2 λεπτά.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.