facebook instagram youtube
GR | EN

Miskoτίνη με τόνο και πατέ ελιάς

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 25΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_MISKOTINI

MISKO Μiskoτίνη No10

500 γρ. Miskoτίνη Νο10 MISKO

1 κρεμμύδι σε ροδέλες

1 πορτοκαλί πιπεριά σε λωρίδες

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

100 ml λευκό κρασί

4 κ.σ. πατέ ελιάς Καλαμών

150 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά

500 γρ. τόνο κονσέρβα σε λάδι, στραγγισμένο

¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τη Miskoτίνη No10 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας περίπου 150 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη όσο ετοιμάζουμε τη σάλτσα.

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τα ντοματίνια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα ντοματίνια και να μαραθούν.

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το νερό των ζυμαρικών και το πατέ ελιάς. Ανακατεύουμε απαλά, χαμηλώνοντας τη φωτιά, για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Προσθέτουμε τον τόνο κομματιασμένο, ανακατεύουμε κι έπειτα ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα βρασμένα ζυμαρικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.

Σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό.

© MISKO 2020. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.