Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές με Miskoτίνη & Extrafino Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Miskoτίνη Μακαρονάδες του κόσμου Λευκές μακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Μiskoτίνη No10
500 γρ. Miskoτίνη Νο10 MISKO
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
1 πορτοκαλί πιπεριά σε λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
100 ml λευκό κρασί
4 κ.σ. πατέ ελιάς Καλαμών
150 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
500 γρ. τόνο κονσέρβα σε λάδι, στραγγισμένο
¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τη Miskoτίνη No10 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας περίπου 150 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη όσο ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το σκόρδο, τα ντοματίνια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα ντοματίνια και να μαραθούν.
Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το νερό των ζυμαρικών και το πατέ ελιάς. Ανακατεύουμε απαλά, χαμηλώνοντας τη φωτιά, για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Προσθέτουμε τον τόνο κομματιασμένο, ανακατεύουμε κι έπειτα ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα βρασμένα ζυμαρικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.
Σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.