Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Κιμά Συνταγές με Μοσχάρι Συνταγές με Χρυσή Σειρά Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Παιδιά Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Συνταγές με ζυμαρικά Ματσάτα Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για Κόκκινες ΜακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Χρυσή Σειρά Ματσάτα
500 γρ. Ματσάτα Χρυσή Σειρά MISKO
600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
4 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 αυγό
2 μέτριες φλάσκες μελιτζάνες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
130 γρ. αλεύρι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
φύλλα φρέσκου βασιλικού για το σερβίρισμα
Σε μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό και το γιαούρτι.
Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε το μείγμα.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε.
Τα τηγανίζουμε ελαφρά σε πολύ λίγο ελαιόλαδο.
Τα βγάζουμε από το τηγάνι και προσθέτουμε τις μελιτζάνες κομμένες σε μικρά κομμάτια.
Τις σοτάρουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε τα κεφτεδάκια και βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τη Ματσάτα Χρυσή Σειρά MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα σερβίρουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με τον φρέσκο βασιλικό.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.