facebook instagram youtube

Ματσάτα με κεφτεδάκια και μελιτζάνες

preperation 20΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Χρυσή Σειρά Ματσάτα

500 γρ. Ματσάτα Χρυσή Σειρά MISKO

600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

4 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

1 αυγό

2 μέτριες φλάσκες μελιτζάνες

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

130 γρ. αλεύρι

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

φύλλα φρέσκου βασιλικού για το σερβίρισμα

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό και το γιαούρτι.

Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε το μείγμα.

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε.

Τα τηγανίζουμε ελαφρά σε πολύ λίγο ελαιόλαδο.

Τα βγάζουμε από το τηγάνι και προσθέτουμε τις μελιτζάνες κομμένες σε μικρά κομμάτια.

Τις σοτάρουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι.

Ρίχνουμε τα κεφτεδάκια και βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τη Ματσάτα Χρυσή Σειρά MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα σερβίρουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με τον φρέσκο βασιλικό.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.