Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές για Φοιτητές Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές για Σαρακοστή & Νηστεία Νηστίσιμες Συνταγές Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Σπαγγέτι Μακαρονάδες του κόσμου Λευκές μακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Σπαγγέτι No6
500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 MISKO
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γρ. λευκά μανιτάρια σε φέτες
140 γρ. βρασμένο καλαμπόκι
2 σκελίδες σκόρδο
100 ml λευκό κρασί
2 κ.σ. απαλή μουστάρδα
200 γρ. τόνο κονσέρβας σε ελαιόλαδο, στραγγισμένο
80-100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
χυμό από ½ λεμόνι
ξύσμα από 1 λεμόνι
¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά τους.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Προσθέτουμε το καλαμπόκι και το σκόρδο στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια, σοτάρουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη μουστάρδα, τον τόνο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τη μισή ποσότητα μαϊντανού και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά με πιρούνα κατευθείαν από την κατσαρόλα τους στην κατσαρόλα με τον τόνο, ανακατεύουμε απαλά να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά και -αν χρειάζεται- προσθέτουμε 80-100 ml από το νερό των ζυμαρικών για να αραιώσουμε τη σάλτσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με τον υπόλοιπο μαϊντανό.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.