facebook instagram youtube
GR | EN

Μακαρόνια σπαγγέτι με τόνο και μαγιονέζα

IMG_5533_sleed
IMG_5487_SLEED
IMG_5533_sleed
IMG_5487_SLEED

Όσοι λατρεύουν τα μακαρόνια και δεν έχουν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους, μπορούν να φτιάξουν αυτά τα πανεύκολα σπαγγέτι με τόνο, λαχανικά και σος με βάση τη μαγιονέζα σε μόλις 20 λεπτά!

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 10΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-SPAGHETT-No6- 1021314

MISKO Σπαγγέτι No6

500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 MISKO

70 γρ. μαγιονέζα

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

2 κ.σ. ξύδι

1 κ.γ. ζάχαρη

4 αγγουράκια πίκλες, ψιλοκομμένα

¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

¼ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

200 γρ. αρακά βρασμένο

1 κόκκινη πιπεριά, σε κυβάκια

320 γρ. τόνος σε νερό, στραγγισμένος

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Eτοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα τινάζουμε καλά, τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν όσο ετοιμάζουμε τη σάλτσα μαγιονέζας.

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το ξύδι, τη ζάχαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν η σος μας φαίνεται πολύ πηχτή προσθέτουμε 2-4 κ.σ. νερό και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε τις πίκλες, το μαϊντανό, τον άνηθο, το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον αρακά, την πιπεριά, τα βρασμένα ζυμαρικά και τον τόνο και ανακατεύουμε απαλά να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ιδανικά σε θερμοκρασία δωματίου.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.