Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές για Σαρακοστή & Νηστεία Συνταγές για Φοιτητές Συνταγές Light Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές με Miskoτίνη & Extrafino Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Σπαγγέτι Μακαρονάδες με Λευκή Σάλτσα
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Extrafino No12
500 γρ. Extrafino MISKO
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 ½ κ.σ. κάπαρη ξαλμυρισμένη & ψιλοκομμένη
χυμός & ξύσμα από 1 λεμόνι
320 γρ. τόνος σε ελαιόλαδο, στραγγισμένος
80-140 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
50 γρ. φύλλα ρόκας baby
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά, για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το σκόρδο και την κάπαρη και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια άλλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Extrafino MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Ρίχνουμε τον στραγγισμένο τόνο στην κατσαρόλα με τα κρεμμυδάκια, μαζί με 80 ml περίπου από το νερό στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Μεταφέρουμε τα βρασμένα ζυμαρικά κατευθείαν στην κατσαρόλα με τον τόνο, μαζί με 1-2 κ.σ. ωμό ελαιόλαδο, λίγο ξύσμα λεμονιού, τα φύλλα ρόκας και λίγο ακόμα νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε γρήγορα και απαλά για λίγα δευτερόλεπτα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τα ζυμαρικά με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ακόμα ξύσμα λεμονιού.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
Σύνδεση