facebook instagram youtube
GR | EN

Μακαρόνια με Τόνο και Λεμόνι

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 10΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-EXTRAFINO 3411024 – 15

MISKO Extrafino No12

500 γρ. Extrafino MISKO

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

1 ½ κ.σ. κάπαρη ξαλμυρισμένη & ψιλοκομμένη

χυμός & ξύσμα από 1 λεμόνι

320 γρ. τόνος σε ελαιόλαδο, στραγγισμένος

80-140 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά

50 γρ. φύλλα ρόκας baby

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά, για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το σκόρδο και την κάπαρη και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια άλλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Extrafino MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Ρίχνουμε τον στραγγισμένο τόνο στην κατσαρόλα με τα κρεμμυδάκια, μαζί με 80 ml περίπου από το νερό στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Μεταφέρουμε τα βρασμένα ζυμαρικά κατευθείαν στην κατσαρόλα με τον τόνο, μαζί με 1-2 κ.σ. ωμό ελαιόλαδο, λίγο ξύσμα λεμονιού, τα φύλλα ρόκας και λίγο ακόμα νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε γρήγορα και απαλά για λίγα δευτερόλεπτα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τα ζυμαρικά με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ακόμα ξύσμα λεμονιού.

© MISKO 2022. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.