facebook instagram youtube
GR | EN

Μακαρόνια με κιμά από τον Βαγγέλη Δρίσκα

Συνταγή από: Βαγγέλη Δρίσκα
IMG_4595-sleed
IMG_4595-sleed

Μια εύκολη και πεντανόστιμη εκδοχή για σπιτίσια μακαρόνια με κιμά, που κρύβει μέσα της αρώματα από σέλερι και δάφνη και γλυκάδα από το τριμμένο καρότο.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-SPAGHETT-No6- 1021314

MISKO Σπαγγέτι No6

500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 MISKO

500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 καρότο ψιλοκομμένο

2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα

600 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας

2 φύλλα δάφνη

1 σκελίδα σκόρδο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

κεφαλογραβιέρα τριμμένη

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τον κιμά. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά 100 ml ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το σέλερι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε “σπάζοντάς” τον σε μικρά κομματάκια με ξύλινη κουτάλα.

Σοτάρουμε τον κιμά για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.

Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση πριν χαμηλώσουμε τη φωτιά.

Αφήνουμε τον κιμά να σιγομαγειρευτεί για περίπου 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι MISKO Νο6. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα Σπαγγέτι και ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και κρατάμε στην άκρη μέχρι το σερβίρισμα.

Ανακατεύουμε τα Σπαγγέτι με τον κιμά και σερβίρουμε ζεστά, πασπαλισμένα με τριμμένη κεφαλογραβιέρα.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.