Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Κιμά Συνταγές με Μοσχάρι Βαγγέλης Δρίσκας Παραδοσιακές Συνταγές Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές με Σπαγγέτι Ελληνικές Συνταγές Συνταγές για Κόκκινες ΜακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Σπαγγέτι No6
500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 MISKO
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
600 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
2 φύλλα δάφνη
1 σκελίδα σκόρδο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Ετοιμάζουμε τον κιμά. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά 100 ml ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το σέλερι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε “σπάζοντάς” τον σε μικρά κομματάκια με ξύλινη κουτάλα.
Σοτάρουμε τον κιμά για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση πριν χαμηλώσουμε τη φωτιά.
Αφήνουμε τον κιμά να σιγομαγειρευτεί για περίπου 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι MISKO Νο6. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Σουρώνουμε τα Σπαγγέτι και ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και κρατάμε στην άκρη μέχρι το σερβίρισμα.
Ανακατεύουμε τα Σπαγγέτι με τον κιμά και σερβίρουμε ζεστά, πασπαλισμένα με τριμμένη κεφαλογραβιέρα.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
αγαπημένο φαγητό, τέλεια και απλή συνταγη