facebook instagram youtube

Μακαρόνια με κιμά από τον Βαγγέλη Δρίσκα

Βαθμολογία 5 από 5
(1)
Συνταγή από: Βαγγέλη Δρίσκα
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Σπαγγέτι No6

500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 MISKO

500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 καρότο ψιλοκομμένο

2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα

600 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας

2 φύλλα δάφνη

1 σκελίδα σκόρδο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

κεφαλογραβιέρα τριμμένη

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τον κιμά. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά 100 ml ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το σέλερι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε “σπάζοντάς” τον σε μικρά κομματάκια με ξύλινη κουτάλα.

Σοτάρουμε τον κιμά για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.

Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση πριν χαμηλώσουμε τη φωτιά.

Αφήνουμε τον κιμά να σιγομαγειρευτεί για περίπου 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι MISKO Νο6. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα Σπαγγέτι και ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και κρατάμε στην άκρη μέχρι το σερβίρισμα.

Ανακατεύουμε τα Σπαγγέτι με τον κιμά και σερβίρουμε ζεστά, πασπαλισμένα με τριμμένη κεφαλογραβιέρα.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Βαθμολογία 5 από 5
18 Οκτωβρίου, 2022

αγαπημένο φαγητό, τέλεια και απλή συνταγη

Avatar for ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.