Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Κιμά Συνταγές με Μοσχάρι Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές για Παιδιά Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές με Σπαγγέτι Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για Κόκκινες Μακαρονάδες Συνταγές για Ιταλικές ΜακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Σπαγγέτι No6
500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 MISKO
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
1 μέτριο καρότο σε κομματάκια
300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
300 γρ. χοιρινό κιμά
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
100 ml κόκκινο κρασί
600 γρ. τριμμένες ντομάτες
1-2 φύλλα δάφνης
120 ml πλήρες γάλα
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ετοιμάζουμε τον κιμά. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σέλερι και το καρότο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά ακόμα.
Ρίχνουμε μέσα όλο τον κιμά αφήνοντάς τον λίγο να τσιγαριστεί πριν αρχίσουμε να τον “σπάμε” σε μικρά κομματάκια με ξύλινη κουτάλα. Τον σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα, αλατοπιπερώνοντάς τον.
Προσθέτουμε τον πελτέ, τον αφήνουμε να τσιγαριστεί για 2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και το φύλλο δάφνης. Όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά (στη μικρότερη δυνατή ρύθμιση) και αφήνουμε τον κιμά να σιγομαγειρευτεί για 1 ½ ώρα τουλάχιστον, μέχρι να γίνει πολύ τρυφερός, ανακατεύοντας μια στο τόσο. Αν στεγνώσει συμπληρώνουμε με λίγο νερό και αναπροσαρμόζουμε το αλατοπίπερο. Στο τελευταίο μισάωρο προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα που έβρασαν, τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά. Κλείνουμε για να παραμείνουν ζεστά μέχρι το σερβίρισμα.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά με μερικές κουταλιές κιμά και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.