facebook instagram youtube
GR | EN

Μακαρόνια με αυθεντική σάλτσα μπολονέζ

IMG_3069_sleed
IMG_3076_sleed
IMG_3069_sleed
IMG_3076_sleed

Η αυθεντική ιταλική σάλτσα μπολονέζ θέλει αργό μαγείρεμα του κιμά σε σάλτσα ντομάτας και γάλα και συνδυάζεται τέλεια με μακριά μακαρόνια όπως τα αγαπημένα σας σπαγγέτι.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 110΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-SPAGHETT-No6- 1021314

MISKO Σπαγγέτι No6

500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 MISKO

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο

1 μέτριο καρότο σε κομματάκια

300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

300 γρ. χοιρινό κιμά

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

100 ml κόκκινο κρασί

600 γρ. τριμμένες ντομάτες

1-2 φύλλα δάφνης

120 ml πλήρες γάλα

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τον κιμά. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σέλερι και το καρότο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά ακόμα.

Ρίχνουμε μέσα όλο τον κιμά αφήνοντάς τον λίγο να τσιγαριστεί πριν αρχίσουμε να τον “σπάμε” σε μικρά κομματάκια με ξύλινη κουτάλα. Τον σοτάρουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα, αλατοπιπερώνοντάς τον.

Προσθέτουμε τον πελτέ, τον αφήνουμε να τσιγαριστεί για 2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και το φύλλο δάφνης. Όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά (στη μικρότερη δυνατή ρύθμιση) και αφήνουμε τον κιμά να σιγομαγειρευτεί για 1 ½ ώρα τουλάχιστον, μέχρι να γίνει πολύ τρυφερός, ανακατεύοντας μια στο τόσο. Αν στεγνώσει συμπληρώνουμε με λίγο νερό και αναπροσαρμόζουμε το αλατοπίπερο. Στο τελευταίο μισάωρο προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα που έβρασαν, τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά. Κλείνουμε για να παραμείνουν ζεστά μέχρι το σερβίρισμα.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά με μερικές κουταλιές κιμά και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.