facebook instagram youtube
GR | EN

Μακαρονάδα με μύδια και φρέσκια ντομάτα

preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_EXTRAFINO12a

MISKO Extrafino No12

500 γρ. Extrafino MISKO

1 κιλό φρέσκα μύδια

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

6 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο

200 ml λευκό κρασί

200 ml νερό

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

3 ντομάτες ξεσποριασμένες, σε κυβάκια

¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπλένουμε τα μύδια πολύ καλά και τα τοποθετούμε σε σουρωτήρι. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Εάν υπάρχουν μύδια ανοιχτά, τα αφαιρούμε και τα πετάμε.

Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σέλερι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το κρασί, το νερό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την πάπρικα και ανακατεύουμε. Βράζουμε για 2 λεπτά.

Ρίχνουμε τα μύδια στην κατσαρόλα, καλύπτουμε με καπάκι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 4-5 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν. Όσα δεν ανοίξουν, τα πετάμε.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Extrafino MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε απαλά.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα περιχύνοντας με λίγο από το ζουμί από τα μύδια και προσθέτουμε από πάνω τα φρέσκα μύδια και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

© MISKO 2020. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.