Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Σαρακοστή Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Νηστίσιμες Συνταγές Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Καθαρά Δευτέρα: Οι Καλύτερες Συνταγές Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές με Miskoτίνη & Extrafino Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Extrafino Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για Κόκκινες Μακαρονάδες
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Extrafino No12
500 γρ. Extrafino MISKO
1 κιλό φρέσκα μύδια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
6 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
200 ml λευκό κρασί
200 ml νερό
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
3 ντομάτες ξεσποριασμένες, σε κυβάκια
¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι

Ξεπλένουμε τα μύδια πολύ καλά και τα τοποθετούμε σε σουρωτήρι. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Εάν υπάρχουν μύδια ανοιχτά, τα αφαιρούμε και τα πετάμε.
Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σέλερι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το κρασί, το νερό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την πάπρικα και ανακατεύουμε. Βράζουμε για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε τα μύδια στην κατσαρόλα, καλύπτουμε με καπάκι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 4-5 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν. Όσα δεν ανοίξουν, τα πετάμε.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Extrafino MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες και ανακατεύουμε απαλά.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα περιχύνοντας με λίγο από το ζουμί από τα μύδια και προσθέτουμε από πάνω τα φρέσκα μύδια και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.