facebook instagram youtube

Λιγκουίνι ολικής άλεσης με γαρίδες

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 25΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_LIGKOUINIOLIKIS

MISKO Ολικής Άλεσης Λιγκουίνι

500 γρ. Λιγκουίνι Ολικής Άλεσης MISKO

350 γρ. γαρίδες μικρές και καθαρισμένες

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

60 ml τσίπουρο

400 γρ. ντομάτες τριμμένες

1 κ.γ. ζάχαρη

¼ ματσάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες κι απ’ τις 2 μεριές, για 2-3 λεπτά συνολικά. Όσο τις σοτάρουμε τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, πάπρικα και πιπέρι καγιέν. Τις μεταφέρουμε σε πιάτο.

Στο ίδιο σκεύος ζεσταίνουμε άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Σβήνουμε με το τσίπουρο και αφήνουμε να εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Λιγκουίνι Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Όταν η σάλτσα είναι σχεδόν έτοιμη, δηλαδή στα τελευταία 2-3 λεπτά, ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες και ανακατεύουμε.

Έπειτα σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο βασιλικό και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

© MISKO 2019. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.