facebook instagram youtube

Λιγκουίνι με μύδια και ντοματίνια

preperation 30΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 15΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Λιγκουίνι-Λαζάνια

500 γρ. Λιγκουίνι MISKO

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

150 ml λευκό κρασί

1 κιλό μύδια

2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα μύδια καλά, τα τρίβουμε με ένα βουρτσάκι και πετάμε όσα είναι ανοιγμένα.

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα  Λιγκουίνι MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, και προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ της ντομάτας και τα ντοματίνια. Σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μύδια, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά. Όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει τα πετάμε.

Στραγγίζουμε τα λιγκουίνι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.