Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Επίσημο Δείπνο Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές για Σαρακοστή & Νηστεία Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Vegetarian Συνταγές Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Λιγκουίνι/Λαζάνια Συνταγές για Κόκκινες ΜακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Λιγκουίνι-Λαζάνια
500 γρ. Λιγκουίνι MISKO
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
150 ml λευκό κρασί
1 κιλό μύδια
2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Πλένουμε τα μύδια καλά, τα τρίβουμε με ένα βουρτσάκι και πετάμε όσα είναι ανοιγμένα.
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Λιγκουίνι MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, και προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ της ντομάτας και τα ντοματίνια. Σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μύδια, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά. Όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει τα πετάμε.
Στραγγίζουμε τα λιγκουίνι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.