Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Λιγκουίνι-Λαζάνια
500 γρ. Λιγκουίνι MISKO
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/4 κ.γ. μπούκοβο
150 ml λευκό κρασί
1 κιλό αχιβάδες vongole
2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Με ένα κουταλάκι χτυπάμε ελαφρά τις αχιβάδες και όσες δεν κλείσουν τις πετάμε.
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Λιγκουίνι MISKO. Ανακατεύουμε και βράζουμε για 5 λεπτά. Κρατάμε στην άκρη 1/2 κούπα από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά.
Παράλληλα σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, και προσθέτουμε το σκόρδο. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το μπούκοβο και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις αχιβάδες, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5-7 λεπτά, ή μέχρι να ανοίξουν οι αχιβάδες.
Προσθέτουμε στο τηγάνι με τις αχιβάδες το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
Στραγγίζουμε τα λιγκουίνι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε για 1-2′ και σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα. Ραντίζουμε με τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδου και σερβίρουμε.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
Σύνδεση