facebook instagram youtube

Λιγκουίνι alle vongοle

Βαθμολογία 5 από 5
(1)

Μια μακαρονάδα που μυρίζει θάλασσα χάρη στο θαλασσινό νερό των αχιβάδων. Ελάχιστα υλικά απαιτούνται για την πιο απολαυστική μακαρονάδα θαλασσινών με πικάντικες νότες.

shadow shadow
preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Λιγκουίνι-Λαζάνια

500 γρ. Λιγκουίνι MISKO

5 κ.σ. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/4 κ.γ. μπούκοβο

150 ml λευκό κρασί

1 κιλό αχιβάδες vongole

2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Με ένα κουταλάκι χτυπάμε ελαφρά τις αχιβάδες και όσες δεν κλείσουν τις πετάμε.

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Λιγκουίνι MISKO. Ανακατεύουμε και βράζουμε για 5 λεπτά. Κρατάμε στην άκρη 1/2 κούπα από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά.

Παράλληλα σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, και προσθέτουμε το σκόρδο. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το μπούκοβο και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις αχιβάδες, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5-7 λεπτά, ή μέχρι να ανοίξουν οι αχιβάδες.

Προσθέτουμε στο τηγάνι με τις αχιβάδες το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.

Στραγγίζουμε τα λιγκουίνι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε για 1-2′ και σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα. Ραντίζουμε με τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδου και σερβίρουμε.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Βαθμολογία 5 από 5
24 Οκτωβρίου, 2022
Avatar for Eirini Pol
Eirini Pol
© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.