facebook instagram youtube

Κριθαρότο ολικής άλεσης με θαλασσινά και ελαφριά σάλτσα λεμονιού

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_KRITHARAKIOLIKIS.png

MISKO Ολικής Άλεσης Κριθαράκι

500 γρ. Κριθαράκι Ολικής Άλεσης MISKO

12 γαρίδες νο3 καθαρισμένες χωρίς κέλυφος

150 γρ. μύδια ψίχα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

100 ml λευκό κρασί

1.400-1.500 ml καυτό νερό

χυμό από 1 λεμόνι

ξύσμα από 1 λεμόνι

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ λεμόνι κομμένο σε λεπτά φετάκια

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα, αλατοπιπερώνοντάς τες. Τις μεταφέρουμε σε πιάτο.

Στο ίδιο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα μύδια για 2-3 λεπτά, αλατοπιπερώνοντάς τα ελαφρά και τα μεταφέρουμε στο πιάτο με τις γαρίδες.

Ζεσταίνουμε άλλες 4 κ.σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το Κριθαράκι Ολικής Άλεσης MISKO, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το ⅓ του νερού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να απορροφηθεί η πρώτη δόση υγρών.

Συνεχίζουμε με άλλο ⅓ του νερού και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί από το κριθαράκι.

Προσθέτουμε την τελευταία δόση νερού, ανακατεύουμε κι όταν έχει απορροφήσει παραπάνω από το μισό, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις γαρίδες και τα μύδια.

Ανακατεύουμε απαλά κι όσο είναι ακόμα το κριθαρότο ζουμερό, προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φετάκια λεμονιού για γαρνίρισμα.

© MISKO 2019. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.