facebook instagram youtube
GR | EN

Κριθαράκι με θαλασσινά και pesto μαϊντανού

Κριθαράκι χρυσή σειρά με θαλασσινά και pesto μαϊντανού_MISKO_2
Κριθαράκι χρυσή σειρά με θαλασσινά και pesto μαϊντανού_MISKO_1
Κριθαράκι χρυσή σειρά με θαλασσινά και pesto μαϊντανού_MISKO_2
Κριθαράκι χρυσή σειρά με θαλασσινά και pesto μαϊντανού_MISKO_1

Αυτό το εντυπωσιακό κριθαράκι παίρνει το μοναδικό άρωμά του από τα μπόλικα θαλασσινά και το πέστο μαϊντανού και ετοιμάζεται εύκολα, σε 35 μόλις λεπτά.

shadow shadow
preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4-6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-GOLDEN_LINE-KRITHARAKI 5561024 – 13

MISKO Χρυσή Σειρά Κριθαράκι

500 γρ. Κριθαράκι Χρυσή Σειρά MISKO

250 γρ. μύδια ψίχα

300 γρ. γαρίδες Nο 3 καθαρισμένες

500 γρ. καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες

2 μέτριες ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

50 γρ. κουκουνάρι

ελαιόλαδο

αλάτι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα καλαμαράκια για 5 λεπτά, τις γαρίδες για 3-4 λεπτά, τα μύδια για 2 λεπτά και τα στραγγίζουμε.

Ετοιμάζουμε το pesto μαϊντανού. Βάζουμε στο blender ή στο πολυμίξερ τον μαϊντανό, το σκόρδο, την κεφαλογραβιέρα, το κουκουνάρι και 6 κ.σ. ελαιόλαδο και πολτοποιούμε το μείγμα.

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κριθαράκι Χρυσή Σειρά MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε το Κριθαράκι και το βάζουμε στην κατσαρόλα που έβρασε, μαζί με το pesto μαϊντανού, τις ντομάτες και τα θαλασσινά.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.