facebook instagram youtube
GR | EN

Κριθαράκι με κιμά

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΚΙΜΑ_MISKO_1
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΚΙΜΑ_MISKO_2
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΚΙΜΑ_MISKO_1
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΚΙΜΑ_MISKO_2

Αυτή η πεντανόστιμη εκδοχή του κοκκινιστού κιμά παίρνει όλη τη γεύση της από το μπέικον και τα αρωματικά και σερβίρεται ιδανικά πάνω στο αγαπημένο σας κριθαράκι, με μπόλικο τριμμένο πεκορίνο.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 35΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-KRITHARAKI-XONTRO 1024581 – 7

MISKO Κριθαράκι Χονδρό

500 γρ. Κριθαράκι Χονδρό MISKO

4 φέτες μπέικον σε λεπτά φετάκια

500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 καρότο σε μικρά κυβάκια

1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

150 ml κόκκινο κρασί

600 γρ. τριμμένες ντομάτες

1 κ.γ. ζάχαρη

2 φύλλα δάφνης

½ κ.γ. ξερό θυμάρι

100 γρ. τριμμένο πεκορίνο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τον κιμά. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Το μεταφέρουμε σε πιάτο.

Ρίχνουμε άλλες 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά για 6-7 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Τον “σπάμε” σε μικρά κομματάκια με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε αλατοπίπερο.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά όλα μαζί τα υλικά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το μπέικον πάλι στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και τη ζάχαρη και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δέσει.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κριθαράκι Χονδρό MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε το κριθαράκι και το ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη μέχρι το σερβίρισμα.

Σερβίρουμε το κριθαράκι με μερικές κουταλιές κιμά και τριμμένο πεκορίνο.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.