Κατηγορίες Συνταγής:
Πασχαλινές Συνταγές Συνταγές με Κιμά Συνταγές με Μοσχάρι Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Κριθαράκι Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για Κόκκινες Μακαρονάδες
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Κριθαράκι Χονδρό
500 γρ. Κριθαράκι Χονδρό MISKO
4 φέτες μπέικον σε λεπτά φετάκια
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο σε μικρά κυβάκια
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
150 ml κόκκινο κρασί
600 γρ. τριμμένες ντομάτες
1 κ.γ. ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης
½ κ.γ. ξερό θυμάρι
100 γρ. τριμμένο πεκορίνο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ετοιμάζουμε τον κιμά. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Το μεταφέρουμε σε πιάτο.
Ρίχνουμε άλλες 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά για 6-7 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Τον “σπάμε” σε μικρά κομματάκια με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε αλατοπίπερο.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά όλα μαζί τα υλικά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το μπέικον πάλι στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και τη ζάχαρη και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δέσει.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κριθαράκι Χονδρό MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε το κριθαράκι και το ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη μέχρι το σερβίρισμα.
Σερβίρουμε το κριθαράκι με μερικές κουταλιές κιμά και τριμμένο πεκορίνο.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.