facebook instagram youtube
GR | EN

Κοφτό μακαρονάκι με τόνο και κάπαρη

ΚΟΦΤΟ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΤΟΝΟ_MISKO_2
ΚΟΦΤΟ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΤΟΝΟ_MISKO
ΚΟΦΤΟ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΤΟΝΟ_MISKO_2
ΚΟΦΤΟ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΤΟΝΟ_MISKO

Ελαφριά μακαρονάδα με κοφτό μακαρονάκι ολικής άλεσης, τόνο, λαχανικά και κάπαρη, έτοιμη σε 30 λεπτά και ιδανική για το ταπεράκι του γραφείου.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-WHOLE_WHEAT-KOFTO 5851024 – 14

MISKO Ολικής Άλεσης Κοφτό

500 γρ. Κοφτό Ολικής Άλεσης MISKO

100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο

1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες

2 κ.σ. κάπαρη

260 γρ. τόνο σε νερό, στραγγισμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κοφτό Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας περίπου 100 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σέλερι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την πιπεριά και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, προσθέτοντας λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προσθέτουμε το νερό των ζυμαρικών, την κάπαρη και τον τόνο κομματιασμένο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε αμέσως.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.