Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές με Χρυσή Σειρά Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Επίσημο Δείπνο Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές για Σαρακοστή & Νηστεία Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Νηστίσιμες Συνταγές Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με ζυμαρικά Ματσάτα Ελληνικές Συνταγές Συνταγές για Κόκκινες ΜακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Χρυσή Σειρά Ματσάτα
500 γρ. Ματσάτα Χρυσή Σειρά MISKO
500 γρ. καραβίδες ακέφαλες (φρέσκες ή κατ/νες)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
½ κ.γ. μπούκοβο
60 ml ούζο
600 γρ. τριμμένες ντομάτες
100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες καραβίδες, τις πλένουμε και τις στεγνώνουμε. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένες, τις αφήνουμε να αποψυχθούν στο ψυγείο (σε σουρωτήρι). Μπορούμε να τις αφήσουμε ολόκληρες με το κέλυφος ή να καθαρίσουμε και το σώμα τους. Αφαιρούμε προσεκτικά το εντεράκι στην πλάτη τους.
Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις καραβίδες, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά και μεταφέρουμε τις καραβίδες σε πιατέλα.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 8-10 λεπτά μέχρι να δέσει.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τη Ματσάτα Χρυσή Σειρά MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσει για τον μικρότερο δυνατό χρόνο που αναφέρει η συσκευασία.
Όταν βράσουν τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα με τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε απαλά και με γρήγορες κινήσεις. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή συμπληρώνουμε με λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ωμό ελαιόλαδο, τη μισή ποσότητα ψιλοκομμένου μαϊντανού και τις καραβίδες και ανακατεύουμε απαλά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε την καραβιδομακαρονάδα αμέσως, μοιράζοντας στα πιάτα τις καραβίδες και πασπαλίζοντάς τα με τον υπόλοιπο μαϊντανό.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.