facebook instagram youtube
GR | EN

Καραβιδομακαρονάδα

IMG_9800_sleed
IMG_9816_SLEED
IMG_9800_sleed
IMG_9816_SLEED

Η πιο νόστιμη καραβιδομακαρονάδα είναι η σπιτική: δοκιμάστε αυτή τη μοναδική εκδοχή με Ματσάτα και θα είναι σαν να βρίσκεστε ήδη σε διακοπές πλάι στη θάλασσα.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 25΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-GOLDEN_LINE-MATSATA 3391024 – 14

MISKO Χρυσή Σειρά Ματσάτα

500 γρ. Ματσάτα Χρυσή Σειρά MISKO

500 γρ. καραβίδες ακέφαλες (φρέσκες ή κατ/νες)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

½ κ.γ. μπούκοβο

60 ml ούζο

600 γρ. τριμμένες ντομάτες

100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά

¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες καραβίδες, τις πλένουμε και τις στεγνώνουμε. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένες, τις αφήνουμε να αποψυχθούν στο ψυγείο (σε σουρωτήρι). Μπορούμε να τις αφήσουμε ολόκληρες με το κέλυφος ή να καθαρίσουμε και το σώμα τους. Αφαιρούμε προσεκτικά το εντεράκι στην πλάτη τους.

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις καραβίδες, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά και μεταφέρουμε τις καραβίδες σε πιατέλα.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 8-10 λεπτά μέχρι να δέσει.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τη Ματσάτα Χρυσή Σειρά MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσει για τον μικρότερο δυνατό χρόνο που αναφέρει η συσκευασία.

Όταν βράσουν τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα με τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε απαλά και με γρήγορες κινήσεις. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή συμπληρώνουμε με λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ωμό ελαιόλαδο, τη μισή ποσότητα ψιλοκομμένου μαϊντανού και τις καραβίδες και ανακατεύουμε απαλά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε την καραβιδομακαρονάδα αμέσως, μοιράζοντας στα πιάτα τις καραβίδες και πασπαλίζοντάς τα με τον υπόλοιπο μαϊντανό.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.