Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Κιμά Συνταγές με Μοσχάρι Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Παραδοσιακές Συνταγές Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Πασχαλινές Συνταγές Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Φιδέ Ελληνικές Συνταγές Συνταγές για ΣούπεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Φιδές Κοφτός
250 γρ. Φιδές Κοφτός MISKO
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
100 γρ. ρύζι νυχάκι
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα σε φέτες
5-6 φύλλα σέλινο ψιλοκομμένο
χυμός από 2 λεμόνια
700 ml νερό
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε μπολ ανακατεύουμε τον κιμά μαζί με το ρύζι, τον μαϊντανό, το ένα κρεμμύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά για 5 λεπτά και πλάθουμε τα γιουβαρλάκια σε μέγεθος καρυδιού. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 80 ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το άλλο κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλινο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το νερό, καλύπτουμε με καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να μαγειρευτούν τα λαχανικά για περίπου 10 λεπτά.
Αραδιάζουμε τα γιουβαρλάκια πάνω από τα λαχανικά, σκεπάζουμε ξανά την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 20 λεπτά.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον Φιδέ Κοφτό MISKO, ανακατεύουμε απαλά με κουτάλα να καλυφθεί από το νερό που σιγοβράζει και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ανακινούμε καλά για να πάει παντού. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά πριν σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.