facebook instagram youtube

Γαριδομακαρονάδα με Σπαγγέτι

Συνταγή από: Βαγγέλη Δρίσκα
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Σπαγγέτι No7

500 γρ. Σπαγγέτι Νο7 MISKO

500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες με το κεφάλι τους

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

500 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.γ. ξερό βασιλικό

2 καυτερές πιπεριές

100 ml λευκό κρασί

1 κ.σ. ζάχαρη

2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

φρέσκο βασιλικό για το σερβίρισμα

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο τα κεφάλια από τις γαρίδες, το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά και σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, τον βασιλικό, την ζάχαρη, τις καυτερές πιπεριές, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Βράζουμε  την σάλτσα για 15 λεπτά και μετά αφαιρούμε τα κεφάλια των γαρίδων.

Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο7 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά.

Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε τα σώματα από τις γαρίδες σε λίγο ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνουμε.

Τα ανακατεύουμε με την σάλτσα ντομάτας και τον μαϊντανό.

Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με την σάλτσα, σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τον φρέσκο βασιλικό.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.