Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Βαγγέλης Δρίσκας Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Επίσημο Δείπνο Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές για Σαρακοστή & Νηστεία Συνταγές για Καθαρά Δευτέρα Νηστίσιμες Συνταγές Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Σπαγγέτι Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για Κόκκινες ΜακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Σπαγγέτι No7
500 γρ. Σπαγγέτι Νο7 MISKO
500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες με το κεφάλι τους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
500 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. ξερό βασιλικό
2 καυτερές πιπεριές
100 ml λευκό κρασί
1 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
φρέσκο βασιλικό για το σερβίρισμα
Σοτάρουμε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο τα κεφάλια από τις γαρίδες, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, τον βασιλικό, την ζάχαρη, τις καυτερές πιπεριές, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βράζουμε την σάλτσα για 15 λεπτά και μετά αφαιρούμε τα κεφάλια των γαρίδων.
Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο7 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά.
Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε τα σώματα από τις γαρίδες σε λίγο ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνουμε.
Τα ανακατεύουμε με την σάλτσα ντομάτας και τον μαϊντανό.
Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με την σάλτσα, σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τον φρέσκο βασιλικό.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.