facebook instagram youtube

Φιογκάκια με κιμά

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 40΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Φιογκάκια

500 γρ. Φιογκάκι MISKO

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Για τον κιμά

500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 καρότο ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

250 γρ. τριμμένες ντομάτες

1 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.γ. ξερό βασιλικό

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τον κιμά. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Συνεχίζουμε το σοτάρισμα με το καρότο για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια και σοτάρουμε ξύνοντας τον πάτο της κατσαρόλας με ξύλινη κουτάλα. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε.

Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά μέχρι να δέσει.

Στα τελευταία 5 λεπτά μαγειρέματος προσθέτουμε τον ξερό βασιλικό και ανκατεύουμε.

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Φιογκάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον κιμά. Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά πασπαλίζοντάς τα με παρμεζάνα τριμμένη.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.