facebook instagram youtube

Αστακομακαρονάδα Εύκολη

Για την περίφημη αστακομακαρονάδα δεν αρκεί μόνο ο αστακός αλλά και ένα ζυμαρικό αντάξιό του, τα ματσάτα είναι η καλύτερη επιλογή!

Αστακομακαρονάδα: Η ιστορία της

Πρόκειται για παραδοσιακή συνταγή κυριακάτικων και καλοκαιρινών τραπεζιών με θαλασσινά, όπου η χρήση της ματσάτας – ζυμαρικού με μεγάλη επιφάνεια – επιλέχθηκε από τις ελληνικές οικογένειες ώστε να δένει άψογα με τη πλούσια σάλτσα του αστακού. Η συνταγή συνδυάζει γεύσεις Ελλάδας και παράδοσης με ψηφίδα πολυτέλειας για ξεχωριστές στιγμές.

Fun Fact: Η αστακομακαρονάδα θεωρείται το “πριγκιπικό” πιάτο των θαλασσινών μακαρονάδων! Αν και μοιάζει γκουρμέ, έχει νησιώτικη καταγωγή: ψαράδες στα ελληνικά νησιά την ετοίμαζαν απλά, με ό,τι είχαν, συνήθως φρέσκο αστακό, ντομάτα και μακαρόνια. Το μυστικό της; Η σάλτσα βράζει με το κέλυφος, απελευθερώνοντας όλη τη θαλασσινή νοστιμιά στο πιάτο!

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 40΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Χρυσή Σειρά Ματσάτα

500g Ματσάτα Χρυσή Σειρά MISKO

1000 γρ. αστακό

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κίτρινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1000 γρ. ντομάτες, τριμμένες

1 κ.σ. τοματοπελτέ

100 ml κρασί

1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο

1 κ.γ. θυμάρι, ψιλοκομμένο

80 γρ. βούτυρο

20ml ελαιόλαδο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλάτι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, σε χαμηλή φωτιά για 3’.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε τις ντομάτες, τη σάλτσα ντομάτας, τον βασιλικό, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.

Βράζουμε τη σάλτσα για περίπου 15’ και την πολτοποιούμε, την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει καλά.

Κατόπιν προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και μόλις ενωθεί με τη σάλτσα αποσύρουμε.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε 5 λίτρα νερό και βράζουμε τον αστακό για 8’.

Αμέσως περνάμε το νερό από σίτα και το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, μόλις το νερό αρχίζει να βράζει ξανά προσθέτουμε 35g αλάτι, βράζουμε τη Mατσάτα Χρυσή Σειρά MISKO για 8 λεπτά και στραγγίζουμε.

Περιχύνουμε τη ματσάτα με τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε τη ματσάτα με τον αστακό αμέσως, όσο είναι ζεστά.

Tips:
Μπορούμε αντί για κρασί να χρησιμοποιήσουμε τσίπουρο με γλυκάνισο.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2025. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.