Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές με Χρυσή Σειρά Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Παραδοσιακές Συνταγές Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Επίσημο Δείπνο Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές με ζυμαρικά Ματσάτα Ελληνικές Συνταγές Συνταγές για Κόκκινες ΜακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Χρυσή Σειρά Ματσάτα
500g Ματσάτα Χρυσή Σειρά MISKO
1000 γρ. αστακό
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κίτρινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1000 γρ. ντομάτες, τριμμένες
1 κ.σ. τοματοπελτέ
100 ml κρασί
1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κ.γ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
80 γρ. βούτυρο
20ml ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, σε χαμηλή φωτιά για 3’.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε τις ντομάτες, τη σάλτσα ντομάτας, τον βασιλικό, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε τη σάλτσα για περίπου 15’ και την πολτοποιούμε, την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει καλά.
Κατόπιν προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και μόλις ενωθεί με τη σάλτσα αποσύρουμε.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε 5 λίτρα νερό και βράζουμε τον αστακό για 8’.
Αμέσως περνάμε το νερό από σίτα και το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, μόλις το νερό αρχίζει να βράζει ξανά προσθέτουμε 35g αλάτι, βράζουμε τη Mατσάτα Χρυσή Σειρά MISKO για 8 λεπτά και στραγγίζουμε.
Περιχύνουμε τη ματσάτα με τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε τη ματσάτα με τον αστακό αμέσως, όσο είναι ζεστά.
Tips:
Μπορούμε αντί για κρασί να χρησιμοποιήσουμε τσίπουρο με γλυκάνισο.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.