facebook instagram youtube

Γαριδομακαρονάδα σε λευκή σάλτσα

Συνταγή από: Teti's Flakes

Η πιο γευστική γαριδομακαρονάδα με λευκή σάλτσα. Η λευκή σάλτσα δημιουργείται από το ζωμό της γαρίδας μαζί με την προσθήκη βουτύρου. Γεγονός που αναδεικνύει τη θαλάσσια αύρα της.

shadow shadow
preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Λιγκουίνι-Λαζάνια

500 γρ Λιγκουίνι MISKO

500 γρ γαρίδες

4-5 κ.σ. ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο

1 λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

½ κ.γ. μπούκοβο

½ ποτήρι λευκό κρασί

100 γρ βούτυρο

1/2 κούπα νερό που βράζουν τα μακαρόνια

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ψιλοκομμένο μαϊντανό

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε το κέλυφος και το κεφάλι, τα αφήνουμε στην άκρη. Με ένα μικρό μαχαιράκι χαράσσουμε ελαφρώς το πίσω μέρος της γαρίδας για να αφαιρέσουμε το έντερο. Αφήνουμε τις καθαρές γαρίδες σε ένα μπολ.

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Λιγκουίνι MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία μείον ένα λεπτό.

Παράλληλα, σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφού έχουμε ψιλοκόψει το σκόρδο και το λευκό κρεμμύδι. Τα τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά, ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπούκοβο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Στη συνέχεια προσθέτουμε στο τηγάνι τα κεφάλια μαζί με τα κελύφη από τις γαρίδες. Σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε το λευκό κρασί και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Αφαιρούμε προσεκτικά τα κεφάλια μαζί με τα κελύφη και τα βάζουμε σε ένα τούλι. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς ώστε να μπορούμε να τα πιέσουμε με τα χέρια μας για να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τα υγρά και πάλι στο τηγάνι.

Προσθέτουμε στο τηγάνι τις γαρίδες και σοτάρουμε από κάθε πλευρά 1-2 λεπτά.

Σβήνουμε με νερό από τα μακαρόνια που βράζουν. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό και εν συνεχεία βάζουμε το βούτυρο ώστε να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.

Με μια πηρούνα μεταφέρουμε τα μακαρόνια από την κατσαρόλα στο τηγάνι μας. Ανακατεύουμε καλά για ένα λεπτό και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό από τα ζυμαρικά που έβρασαν.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.