Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με Ζυμαρικά Ολικής Άλεσης Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Σαρακοστή & Νηστεία Συνταγές για Pasta Party Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Vegan Συνταγές Vegetarian Συνταγές Νηστίσιμες Συνταγές Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Πέννε Ριγκατέ Μακαρονάδες του κόσμου Λευκές μακαρονάδες Συνταγές για Μακαρόνια ΦούρνουΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Ολικής Άλεσης Πέννε Ριγκάτε
500 γρ. Πέννε Ριγκάτε Ολικής Άλεσης MISKO
2 κρεμμύδια σε φέτες
2 κόκκινες πιπεριές σε φέτες
1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
600 ml φυτική κρέμα γάλακτος
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
150 γρ. vegan παρμεζάνα τριμμένη
3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε τηγάνι. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, αλατοπιπερώνοντάς τα, για περίπου 8-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν εντελώς και να μαλακώσουν. Προς το τέλος τα πασπαλίζουμε με την καπνιστή πάπρικα. Αποσύρουμε από την φωτιά.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Πέννε Ριγκάτε Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και τα μεταφέρουμε σε ελαφρώς λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος, μαζί με τα σοταρισμένα κρεμμύδια και τις πιπεριές.
Σε μπολ ανακατεύουμε την φυτική κρέμα γάλακτος με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και την μισή ποσότητα vegan παρμεζάνας και περιχύνουμε με το μείγμα τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας απαλά να απλωθούν ομοιόμορφα τα υλικά.
Πασπαλίζουμε το περιεχόμενο του σκεύους με την υπόλοιπη vegan παρμεζάνα και την φρυγανιά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180°C στις αντιστάσεις, για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του σουφλέ.
Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 15 λεπτά και σερβίρουμε.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.