Κατηγορίες Συνταγής:
Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Καθαρά Δευτέρα: Οι Καλύτερες Συνταγές Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Σαρακοστή Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Ταλιατέλες Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για Κόκκινες Μακαρονάδες
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Ταλιατέλλες
500 γρ. Ταλιατέλλες MISKO
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
1,5 κιλό καλαμαράκια σε ροδέλες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. κόκκινο καυτερό πιπέρι
50 ml κονιάκ
100 ml λευκό κρασί
1 κιλό ντομάτες τριμμένες
½ κ.σ. ζάχαρη
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα καλαμαράκια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε τον πελτέ και το κόκκινο πιπέρι, σοτάρουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε πρώτα με το κονιάκ κι έπειτα με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ, προσθέτουμε τις ντομάτες και τη ζάχαρη και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί και να δέσει για περίπου 20-25 λεπτά.
Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Ταλιατέλλες MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, με καλαμαράκια και την σάλτσα τους, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.