facebook instagram youtube

Σπαγγέτι ολικής άλεσης με γαρίδες και τοματίνια

preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 35΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Ολικής Άλεσης Σπαγγέτι No6

500 γρ. Σπαγγέτι Nο6 Ολικής Άλεσης MISKO

20 ντοματίνια κομμένα στα 2

2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη

24 μικρές γαρίδες χωρίς κέλυφος

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

100 ml κόκκινο κρασί

300 γρ. τριμμένες ντομάτες

1 κ.γ. ζάχαρη

½ κ.γ. ξερό θυμάρι

½ κ.γ. ξερή ρίγανη

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα ντοματίνια σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα, τα πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκια ρίγανη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις για 20 λεπτά.

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες για 1-2 λεπτά, πασπαλίζοντάς τες με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τις μεταφέρουμε σε πιάτο.

Ρίχνουμε άλλη 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί η σάλτσα για 10-12 λεπτά μέχρι να δέσει. Προς το τέλος προσθέτουμε το θυμάρι, την ξερή ρίγανη και τις γαρίδες, αφήνουμε να πάρει μία βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Nο6 Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα σπαγγέτι και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά.

Σερβίρουμε τα σπαγγέτι ζεστά περιχύνοντάς τα με τη σάλτσα και τις γαρίδες και λίγα ψημένα ντοματίνια.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.