facebook instagram youtube
GR | EN

Σπαγγέτι ολικής άλεσης με γαρίδες και τοματίνια

Σπαγγέτι ολικής άλεσης MISKO με γαρίδες και τοματίνια_2
Σπαγγέτι ολικής άλεσης MISKO με γαρίδες και τοματίνια
Σπαγγέτι ολικής άλεσης MISKO με γαρίδες και τοματίνια_2
Σπαγγέτι ολικής άλεσης MISKO με γαρίδες και τοματίνια

Πανεύκολη μακαρονάδα με γαρίδες και σάλτσα από ντομάτες και ντοματίνια, δένει μοναδικά με τα σπαγγέτι ολικής άλεσης και σας πείθει ότι η γαριδομακαρονάδα δεν είναι κάτι περίπλοκο.

shadow shadow
preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 35΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-WHOLE_WHEAT-SPAGHETTI_No6 3601024 – 20

MISKO Ολικής Άλεσης Σπαγγέτι No6

500 γρ. Σπαγγέτι Nο6 Ολικής Άλεσης MISKO

20 ντοματίνια κομμένα στα 2

2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη

24 μικρές γαρίδες χωρίς κέλυφος

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

100 ml κόκκινο κρασί

300 γρ. τριμμένες ντομάτες

1 κ.γ. ζάχαρη

½ κ.γ. ξερό θυμάρι

½ κ.γ. ξερή ρίγανη

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα ντοματίνια σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα, τα πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκια ρίγανη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις για 20 λεπτά.

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες για 1-2 λεπτά, πασπαλίζοντάς τες με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τις μεταφέρουμε σε πιάτο.

Ρίχνουμε άλλη 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί η σάλτσα για 10-12 λεπτά μέχρι να δέσει. Προς το τέλος προσθέτουμε το θυμάρι, την ξερή ρίγανη και τις γαρίδες, αφήνουμε να πάρει μία βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Nο6 Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα σπαγγέτι και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά.

Σερβίρουμε τα σπαγγέτι ζεστά περιχύνοντάς τα με τη σάλτσα και τις γαρίδες και λίγα ψημένα ντοματίνια.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.