facebook instagram youtube

Σάλτσα Τόνου

preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 15΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Πέννε Ριγκάτε

500 γρ. Πέννε Ριγκάτε MISKO

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

10 φρέσκα ντοματίνια

400 ml ντομάτα κονκασέ

1 κ.γ. ζάχαρη

320 γρ. τόνος σε νερό (στραγγισμένος)

100 γρ. ελιές (χωρίς κουκούτσι)

Αλάτι, πιπέρι, φρέσκο θυμάρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ τηγάνι και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε το σκόρδο.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια, τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για λίγα λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.

Ρίχνουμε στο τηγάνι τη ντομάτα κονκασέ και αλατοπιπερώνουμε.  

Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει και να δέσει για 12 λεπτά.  

Τέλος προσθέτουμε τον τόνο θρυμματισμένο και τις ελιές και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ακόμα. 

Παράλληλα γεμίζουμε μία κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και μόλις βράσει προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Πέννε Ριγκάτε MISKO. Ανακατεύουμε ελαφρά και βράζουμε για όσο χρόνο αναφέρεται στη συσκευασία.  Αφού σουρώσουμε τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα τόνου και ανακατεύουμε.  

Σερβίρουμε με φρέσκο θυμάρι και μπόλικο πιπέρι.  

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.