Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές για Φοιτητές Συνταγές Light Οικονομικές Συνταγές Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Συνταγές με Πέννε Ριγκατέ Συνταγές για Σάλτσες Ζυμαρικών Συνταγές για Κόκκινες ΜακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Πέννε Ριγκάτε
500 γρ. Πέννε Ριγκάτε MISKO
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
10 φρέσκα ντοματίνια
400 ml ντομάτα κονκασέ
1 κ.γ. ζάχαρη
320 γρ. τόνος σε νερό (στραγγισμένος)
100 γρ. ελιές (χωρίς κουκούτσι)
Αλάτι, πιπέρι, φρέσκο θυμάρι
Σε ένα βαθύ τηγάνι και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε το σκόρδο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια, τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για λίγα λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
Ρίχνουμε στο τηγάνι τη ντομάτα κονκασέ και αλατοπιπερώνουμε.
Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει και να δέσει για 12 λεπτά.
Τέλος προσθέτουμε τον τόνο θρυμματισμένο και τις ελιές και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά ακόμα.
Παράλληλα γεμίζουμε μία κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και μόλις βράσει προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Πέννε Ριγκάτε MISKO. Ανακατεύουμε ελαφρά και βράζουμε για όσο χρόνο αναφέρεται στη συσκευασία. Αφού σουρώσουμε τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα τόνου και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με φρέσκο θυμάρι και μπόλικο πιπέρι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.