facebook instagram youtube

Σάλτσα Αντζούγιας

preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Σπαγγέτι No7

Για τη συνταγή

500 γρ. Σπαγγέτι Νο 7 MISKO

120 ml ελαιόλαδο

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1/4 κ.γ. μπούκοβο

8 φιλέτα αντζούγιες

60 γρ. λιαστές ντομάτες σε κομμάτια

8 ντοματίνια

60 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι

ξύσμα από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Για το φρυγανισμένο ψωμί

100 γρ. ψίχα ψωμιού

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο και το μπούκοβο. Τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά και μόλις γυαλίσει το σκόρδο ρίχνουμε τις αντζούγιες. Ανακατεύουμε καλά με μία ξύλινη κουτάλα. 

Προσθέτουμε τα ντοματίνια, κομμένα στη μέση, τις λιαστές ντομάτες και τις ελιές. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά και έπειτα πιέζουμε τα ντοματίνια να βγάλουν τα υγρά τους στη σάλτσα. Τέλος ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ξύσμα από το λεμόνι. 

Δεν προσθέτουμε αλάτι στη σάλτσα πριν δοκιμάσουμε, γιατί οι αντζούγιες είναι αλμυρές.  

Βάζουμε την ψίχα του ψωμιού στο μηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει τρίμμα.  Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το σκόρδο. Σε μέτρια φωτιά το αφήνουμε να βγάλει τα αρώματα του για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το τρίμμα ψωμιού και το ανακατεύουμε μέχρι να καβουρδιστεί καλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη. 

Βράζουμε 5 λίτρα νερό σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο 7 MISKO. Ανακατεύουμε ελαφρά και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία. Σουρώνουμε και κρατάμε 100 ml από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια. Μεταφέρουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα, προσθέτουμε το νερό που έχουμε κρατήσει και ανακατεύουμε, σε μέτρια φωτιά για ακόμα 2 λεπτά.  

Σερβίρουμε με μπόλικο φρυγανισμένο ψωμί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.