Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Σπαγγέτι Συνταγές για Σάλτσες Ζυμαρικών Συνταγές για Ιταλικές ΜακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Σπαγγέτι No7
Για τη συνταγή
500 γρ. Σπαγγέτι Νο 7 MISKO
120 ml ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/4 κ.γ. μπούκοβο
8 φιλέτα αντζούγιες
60 γρ. λιαστές ντομάτες σε κομμάτια
8 ντοματίνια
60 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Για το φρυγανισμένο ψωμί
100 γρ. ψίχα ψωμιού
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκόρδο και το μπούκοβο. Τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά και μόλις γυαλίσει το σκόρδο ρίχνουμε τις αντζούγιες. Ανακατεύουμε καλά με μία ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια, κομμένα στη μέση, τις λιαστές ντομάτες και τις ελιές. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά και έπειτα πιέζουμε τα ντοματίνια να βγάλουν τα υγρά τους στη σάλτσα. Τέλος ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το ξύσμα από το λεμόνι.
Δεν προσθέτουμε αλάτι στη σάλτσα πριν δοκιμάσουμε, γιατί οι αντζούγιες είναι αλμυρές.
Βάζουμε την ψίχα του ψωμιού στο μηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει τρίμμα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το σκόρδο. Σε μέτρια φωτιά το αφήνουμε να βγάλει τα αρώματα του για 2 λεπτά. Ρίχνουμε το τρίμμα ψωμιού και το ανακατεύουμε μέχρι να καβουρδιστεί καλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε 5 λίτρα νερό σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο 7 MISKO. Ανακατεύουμε ελαφρά και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία. Σουρώνουμε και κρατάμε 100 ml από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια. Μεταφέρουμε τα βρασμένα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα, προσθέτουμε το νερό που έχουμε κρατήσει και ανακατεύουμε, σε μέτρια φωτιά για ακόμα 2 λεπτά.
Σερβίρουμε με μπόλικο φρυγανισμένο ψωμί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.