facebook instagram youtube
GR | EN

Πλεξούδες με μανιτάρια, κουνουπίδι και αμύγδαλα

Πλεξούδες χρυσή σειρά με μανιτάρια, κουνουπίδι και αμύγδαλα_MISKO_2
Πλεξούδες χρυσή σειρά με μανιτάρια, κουνουπίδι και αμύγδαλα_MISKO_1
Πλεξούδες χρυσή σειρά με μανιτάρια, κουνουπίδι και αμύγδαλα_MISKO_2
Πλεξούδες χρυσή σειρά με μανιτάρια, κουνουπίδι και αμύγδαλα_MISKO_1

Αυτή η εύκολη μακαρονάδα με πλεξούδες δίνει νοστιμιά τις χειμωνιάτικες νύχτες σας με αρωματικά μανιτάρια, κουνουπίδι, σκόρδο, θυμάρι και τραγανά αμύγδαλα σε έναν υπέροχο συνδυασμό που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει!

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 35΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-GOLDEN_LINE-PLEKSOYDES 6611024 – 15

MISKO Χρυσή Σειρά Πλεξούδες

500 γρ. Πλεξούδες Χρυσή Σειρά MISKO

1 κουνουπίδι (τις φλορέτες)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

500 γρ. μανιτάρια διάφορα σε φέτες

100 ml λευκό κρασί

4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

100 γρ. αμύγδαλα ψημένα, κοπανισμένα

100 γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι, ρίχνουμε το κουνουπίδι και το αφήνουμε να ζεματιστεί για 5-6 λεπτά. Έπειτα το αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και το μεταφέρουμε σε μπολ.

Στο ίδιο νερό που βράζει ρίχνουμε τις Πλεξούδες Χρυσή Σειρά MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας περίπου 100 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν. Τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τα ανακατεύουμε απαλά και τα αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα που έβρασαν τα ζυμαρικά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το νερό των μανιταριών.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το κουνουπίδι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά, τις Πλεξούδες, τα κοπανισμένα αμύγδαλα και λίγο φρέσκο θυμάρι και ανακατεύουμε να δέσουν τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένη κεφαλογραβιέρα.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.