facebook instagram youtube
GR | EN

Πικάντικη μακαρονάδα με μύδια αχνιστά

ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ_MISKO_2
ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ_MISKO_1
ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ_MISKO_2
ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ_MISKO_1

Μαγειρέψτε αυτή την εύκολη ιταλική Αματριτσιάνα με σπαγγέτι και κοκκινιστή σάλτσα με μπέικον και τσίλι και εντυπωσιάστε τους δοκιμαστές της σε 30 λεπτά!

shadow shadow
preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-TRUPITO- No3- 1021403 – 3

MISKO Μακαρόνια Τρυπητά No3

500 γρ. Μακαρόνια Τρυπητά Νο3 MISKO

1 κιλό φρέσκα μύδια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

400 γρ. ντομάτες τριμμένες

½ κ.γ. τσίλι σε σκόνη

¼ κ.γ. μπούκοβο

60 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά

¼ ματσάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπλένουμε τα μύδια πολύ καλά και τα τοποθετούμε σε σουρωτήρι. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Εάν υπάρχουν μύδια ανοιχτά, τα αφαιρούμε και τα πετάμε.

Ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε κατσαρόλα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το τσίλι και το μπούκοβο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγομαγειρευτεί για 10 λεπτά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Μακαρόνια Τρυπητά Νο3 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, ρίχνουμε τα καθαρισμένα μύδια στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Καλύπτουμε με το καπάκι και αφήνουμε τα μύδια να αχνίσουν και να μαγειρευτούν για περίπου 4-5 λεπτά, ανακινώντας ελαφρώς την κατσαρόλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ανοίγουμε το καπάκι και πετάμε τα μύδια που έμειναν με κλειστό κέλυφος.

Όταν τα ζυμαρικά βράσουν, τα σουρώνουμε κρατώντας περίπου 60 ml από το νερό τους. Τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα στην οποία έβρασαν μαζί με το νερό τους, περιχύνουμε με τη σάλτσα, τα μύδια και 2 κ.σ. ωμό ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά.

Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο βασιλικό.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.