Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO
500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 MISKO
500 γρ. γαρίδες ολόκληρες, φρέσκιες ή κατεψυγμένες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1/2-3/4 κ.γ. μπούκοβο
1/2 ποτήρι κρασί κόκκινο
400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκιες
2 κ.γ. ρίγανη, φρέσκια
αλάτι
Αφαιρούμε από τις γαρίδες το κεφάλι, το κέλυφος και το έντερο. Τα κεφάλια τα κρατάμε για τη σάλτσα. Σε περίπτωση που έχουμε στη διάθεση μας κατεψυγμένες και καθαρισμένες γαρίδες, τις ξεπαγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και έπειτα προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το μπούκοβο και τα κεφάλια από τις γαρίδες και σοτάρουμε. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τις ντομάτες, φέρνουμε σε βρασμό και έπειτα βράζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα MISKO Σπαγγέτι Νο 6. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία μείον 1 λεπτό.
Τρία λεπτά πριν να είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, προσθέτουμε τις γαρίδες στο τηγάνι μαζί με τη ρίγανη. Αν δεν καλύπτονται οι γαρίδες από τη σάλτσα τις γυρίζουμε πλευρά στο ενάμιση λεπτό, ώστε να μαγειρευτούν και από την άλλη.
Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε πολύ καλά για ένα λεπτό και σερβίρουμε.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
Σύνδεση