facebook instagram youtube

Πέννε ριγκάτε ολικής άλεσης με σάλτσα Arrabiatta και μπρόκολο

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Ολικής Άλεσης Πέννε Ριγκάτε

500 γρ. Πέννε Ριγκάτε Ολικής Άλεσης MISKO

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

500 γρ. μπρόκολο, κομμένο σε φουντίτσες

400 γρ. ψητές πιπεριές Φλωρίνης σε άλμη

300 γρ. σάλτσα φρέσκιας ντομάτας

40ml ελαιόλαδο

150 γρ. φέτα σκληρή

4 φύλλα βασιλικό

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε 5 λίτρα νερό, προσθέτουμε 35g αλάτι και βράζουμε τις Πέννε Ριγκάτε Ολικής Άλεσης MISKO για 11-13 λεπτά.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, περιχύνουμε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και τα κρατάμε ζεστά.

Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τις πιπεριές Φλωρίνης, τον βασιλικό και τη φέτα.

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο για 2’, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το πιπέρι και βράζουμε για 5’.

Προσθέτουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε με τις πιπεριές και 100ml από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά.

Μόλις η σάλτσα αρχίζει να δένει προσθέτουμε το μπρόκολο, ανακατεύουμε, μαγειρεύουμε 5’ ακόμη και αποσύρουμε.

Σερβίρουμε τις πέννε ριγκάτε με σάλτσα και τριμμένη παρμεζάνα.

Tips: Μπορούμε να προσθέσουμε στη σάλτσα λίγο μπούκοβο

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.