Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές με Μπρόκολο Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με Ζυμαρικά Ολικής Άλεσης Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Ραντεβού Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές για Διαβητικούς Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Πέννε Ριγκατέ Συνταγές για Κόκκινες Μακαρονάδες
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Ολικής Άλεσης Πέννε Ριγκάτε
500 γρ. Πέννε Ριγκάτε Ολικής Άλεσης MISKO
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
500 γρ. μπρόκολο, κομμένο σε φουντίτσες
400 γρ. ψητές πιπεριές Φλωρίνης σε άλμη
300 γρ. σάλτσα φρέσκιας ντομάτας
40ml ελαιόλαδο
150 γρ. φέτα σκληρή
4 φύλλα βασιλικό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε 5 λίτρα νερό, προσθέτουμε 35g αλάτι και βράζουμε τις Πέννε Ριγκάτε Ολικής Άλεσης MISKO για 11-13 λεπτά.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, περιχύνουμε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και τα κρατάμε ζεστά.
Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τις πιπεριές Φλωρίνης, τον βασιλικό και τη φέτα.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο για 2’, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το πιπέρι και βράζουμε για 5’.
Προσθέτουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε με τις πιπεριές και 100ml από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά.
Μόλις η σάλτσα αρχίζει να δένει προσθέτουμε το μπρόκολο, ανακατεύουμε, μαγειρεύουμε 5’ ακόμη και αποσύρουμε.
Σερβίρουμε τις πέννε ριγκάτε με σάλτσα και τριμμένη παρμεζάνα.
Tips: Μπορούμε να προσθέσουμε στη σάλτσα λίγο μπούκοβο
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.