Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Pasta Party Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Τρυπητά Ζυμαρικά & Μακαρόνια Ελληνικές Συνταγές Συνταγές για Μακαρόνια ΦούρνουΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Παστίτσιο No2
500 γρ. Παστίτσιο Νο2 MISKO
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
Για τα λαχανικά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια
1 πιπεριά πορτοκαλί σε κυβάκια
2 μελιτζάνες σε κυβάκια
2 κολοκυθάκια σε κυβάκια
300 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
½ κ.γ. ξερή ρίγανη
½ κ.γ. ξερό θυμάρι
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ
100 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 λίτρο φρέσκο γάλα
3 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ετοιμάζουμε τα λαχανικά. Ζεσταίνουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, αλατοπιπερώνουμε και τις σοτάρουμε για 8-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 6-7 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να αρχίσουν να μελώνουν. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το θυμάρι και την πάπρικα, σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα, για 2-3 λεπτά μέχρι να ψηθεί και να ξανθύνει ελαφρώς.
Σταδιακά προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, για να μην σβολιάσει. Το ρίχνουμε όλο, προσθέτουμε αλάτι με μέτρο (έχοντας υπόψιν ότι το κεφαλοτύρι είναι αρκετά αλμυρό), φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα, για 7-8 λεπτά, μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε.
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Παστίτσιο Νο2 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε 1-2 μεγάλες κουταλιές μπεσαμέλ. Ρίχνουμε από πάνω τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε ν’ αναμειχθούν με τη μπεσαμέλ. Τα πιέζουμε ελαφρά προς τα κάτω.
Από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα τα σοταρισμένα λαχανικά και καλύπτουμε με την μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και την τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C στο γκριλ, για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για τουλάχιστον 20 λεπτά και σερβίρουμε.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.