Warning: DOMDocument::loadHTML(): htmlParseEntityRef: no name in Entity, line: 11 in /export/Web.Apache/root/Misko/wwwroot/wp-content/themes/misko/include/recipe-schema.php on line 46
facebook instagram youtube

Μακαρονοσαλάτα με Τριβελάκι Ολικής

Υπέροχη μακαρονοσαλάτα με Τριβελάκι Ολικής Άλεσης MISKO, με γαρίδες, φινόκιο και ντοματίνια. Μια συνταγή με υλικά εποχής, πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνη και ω-3 λιπαρά οξέα, ιδανική για απόλαυση με λίγες θερμίδες και πολλά θρεπτικά συστατικά.

shadow shadow
preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 35΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Ολικής Άλεσης Τριβελάκι

250 γρ. Τριβελάκι Ολικής Άλεσης MISKO

500 γρ. γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες

1 φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες

1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

15 ντοματίνια

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. μέλι

30 ml ούζο

ξύσμα από 1 λεμόνι

αλάτι & πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μισό φινόκιο με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφήνοντας μόνο το κεφάλι και την ουρά, τις ρίχνουμε στο τηγάνι και μαγειρέψουμε για 1-2 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το ούζο.

Βράζουμε το Τριβελάκι Oλικής Άλεσης MISKO σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και μόλις είναι έτοιμο, το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τις γαρίδες μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε σχαροτήγανο το άλλο μισό φινόκιο και το προσθέτουμε και αυτό στο τηγάνι μαζί με το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.

Σε ταψάκι, ψήνουμε στο φούρνο  στους 220 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά τα ντοματίνια με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και στη συνέχεια τα προσθέτουμε και αυτά στο τηγάνι. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα φουντάκια από το φινόκιο και σερβίρουμε.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.