Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές με Ζυμαρικά Ολικής Άλεσης Συνταγές από τον Μ. Δημητρούλη Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Καθημερινές Συνταγές Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Σαρακοστή & Νηστεία Vegetarian Συνταγές Νηστίσιμες Συνταγές Συνταγές με Τριβελάκι Μακαρονοσαλάτα: Εύκολες & Γρήγορες ΣυνταγέςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Ολικής Άλεσης Τριβελάκι
250 γρ. Τριβελάκι Ολικής Άλεσης MISKO
500 γρ. γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες
1 φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
15 ντοματίνια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μέλι
30 ml ούζο
ξύσμα από 1 λεμόνι
αλάτι & πιπέρι
Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μισό φινόκιο με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφήνοντας μόνο το κεφάλι και την ουρά, τις ρίχνουμε στο τηγάνι και μαγειρέψουμε για 1-2 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το ούζο.
Βράζουμε το Τριβελάκι Oλικής Άλεσης MISKO σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και μόλις είναι έτοιμο, το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τις γαρίδες μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε σχαροτήγανο το άλλο μισό φινόκιο και το προσθέτουμε και αυτό στο τηγάνι μαζί με το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
Σε ταψάκι, ψήνουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά τα ντοματίνια με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και στη συνέχεια τα προσθέτουμε και αυτά στο τηγάνι. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα φουντάκια από το φινόκιο και σερβίρουμε.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.