Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές με Miskoτίνη & Extrafino Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές με Extrafino Ελληνικές Συνταγές Συνταγές για Κόκκινες Μακαρονάδες
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Extrafino No12
500 γρ. Extrafino MISKO
12 γαρίδες νο3 χωρίς κέλυφος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
½ κ.γ. μπούκοβο
40 ml ούζο
500 γρ. ντομάτες τριμμένες
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. ρίγανη ξερή
250 γρ. φέτα θρυμματισμένη
5-6 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά, αλατοπιπερώνοντάς τες. Τις μεταφέρουμε σε πιάτο.
Ζεσταίνουμε άλλες 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε τις ντομάτες, λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την ζάχαρη και τη ρίγανη και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 8-9 λεπτά μέχρι να δέσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε στην σάλτσα τις γαρίδες και τη φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε, αφήνοντας να πάρει μια βράση για 2-3 λεπτά.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Extrafino MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά πασπαλίζοντάς τα με φρέσκια ρίγανη.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.