facebook instagram youtube

Μακαρόνια φούρνου με λαχανικά

preperation 20΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 70΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Ριγκατόνι

500 γρ. Ριγκατόνι MISKO

1 κρεμμύδι σε φέτες

1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες

1 κίτρινη πιπεριά σε λωρίδες

1 μικρό μπρόκολο (τα μπουκετάκια)

150 ml νερό ή ζωμό λαχανικών

500 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο, φρέσκο ή κατεψυγμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

2 κ.γ. ξερό βασιλικό

150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη

¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

600 ml κρέμα γάλακτος

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Ριγκατόνι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε σε ρηχή κατσαρόλα 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε μέτρια φωτιά, για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το μπρόκολο, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και περιχύνουμε με το νερό ή το ζωμό. Μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά, μέχρι να σωθεί το περισσότερο νερό. Προσθέτουμε το σπανάκι, το σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 4-6 λεπτά μέχρι να μαραθεί και να εξατμιστούν τα υγρά του. Προσθέτουμε τον βασιλικό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με την μισή ποσότητα κεφαλογραβιέρας και μοτσαρέλας, το μοσχοκάρυδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Απλώνουμε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος τα μισά ζυμαρικά, τη μισή ποσότητα λαχανικών και περιχύνουμε με το μισό μείγμα κρέμας γάλακτος. Ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα ζυμαρικά, λαχανικά και κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε απαλά να στρωθούν ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά.

Ψήνουμε τα ζυμαρικά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί στην επιφάνειά τους.

Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10-15 λεπτά και σερβίρουμε.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.