Κατηγορίες Συνταγής:
Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Φοιτητές Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Pasta Party Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Ριγκατόνι Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για Μακαρόνια Φούρνου
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Ριγκατόνι
500 γρ. Ριγκατόνι MISKO
1 κρεμμύδι σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
1 κίτρινη πιπεριά σε λωρίδες
1 μικρό μπρόκολο (τα μπουκετάκια)
150 ml νερό ή ζωμό λαχανικών
500 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο, φρέσκο ή κατεψυγμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
2 κ.γ. ξερό βασιλικό
150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
600 ml κρέμα γάλακτος
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Ριγκατόνι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε σε ρηχή κατσαρόλα 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε μέτρια φωτιά, για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το μπρόκολο, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και περιχύνουμε με το νερό ή το ζωμό. Μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά, μέχρι να σωθεί το περισσότερο νερό. Προσθέτουμε το σπανάκι, το σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 4-6 λεπτά μέχρι να μαραθεί και να εξατμιστούν τα υγρά του. Προσθέτουμε τον βασιλικό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με την μισή ποσότητα κεφαλογραβιέρας και μοτσαρέλας, το μοσχοκάρυδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Απλώνουμε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος τα μισά ζυμαρικά, τη μισή ποσότητα λαχανικών και περιχύνουμε με το μισό μείγμα κρέμας γάλακτος. Ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα ζυμαρικά, λαχανικά και κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε απαλά να στρωθούν ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά.
Ψήνουμε τα ζυμαρικά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί στην επιφάνειά τους.
Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10-15 λεπτά και σερβίρουμε.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.