facebook instagram youtube
GR | EN

Μακαρονάδα με σαρδέλες, ντοματίνια και κάπαρη

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 12΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_EXTRAFINO12a

MISKO Extrafino No12

500 γρ. Extrafino No12 MISKO

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

3 κ.σ. κάπαρη ξαλμυρισμένη

100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά

200 γρ. σαρδέλες σε κονσέρβα, συντηρημένες σε ελαιόλαδο

½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Extrafino No12 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας περίπου 100 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το νερό των ζυμαρικών που κρατήσαμε, αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε την κάπαρη, τα ζυμαρικά και τις μισές σαρδέλες (στραγγισμένες από το λάδι τους). Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις και αποσύρουμε από την φωτιά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά αμέσως, με τις υπόλοιπες σαρδέλες και ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό.

© MISKO 2019. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.