facebook instagram youtube
GR | EN

Μακαρονάδα με σαρδέλες, ντοματίνια και κάπαρη

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ_MISKO_2
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ_MISKO_1
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ_MISKO_2
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ_MISKO_1

Οι θρεπτικές σαρδέλες κονσέρβας βρίσκουν τη θέση τους σε αυτή την πανεύκολη μακαρονάδα με σοταριστά ντοματίνια και κάπαρη, που μπορείτε να φτιάχνετε και τις πιο ζόρικες καθημερινές.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 12΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-EXTRAFINO 3411024 – 15

MISKO Extrafino No12

500 γρ. Extrafino No12 MISKO

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

3 κ.σ. κάπαρη ξαλμυρισμένη

100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά

200 γρ. σαρδέλες σε κονσέρβα, συντηρημένες σε ελαιόλαδο

½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Extrafino No12 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας περίπου 100 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το νερό των ζυμαρικών που κρατήσαμε, αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε την κάπαρη, τα ζυμαρικά και τις μισές σαρδέλες (στραγγισμένες από το λάδι τους). Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις και αποσύρουμε από την φωτιά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά αμέσως, με τις υπόλοιπες σαρδέλες και ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.