Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές με Miskoτίνη & Extrafino Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Extrafino Ελληνικές Συνταγές Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για Κόκκινες Μακαρονάδες
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Extrafino No12
500 γρ. Extrafino No12 MISKO
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
3 κ.σ. κάπαρη ξαλμυρισμένη
100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
200 γρ. σαρδέλες σε κονσέρβα, συντηρημένες σε ελαιόλαδο
½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Extrafino No12 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας περίπου 100 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το νερό των ζυμαρικών που κρατήσαμε, αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε την κάπαρη, τα ζυμαρικά και τις μισές σαρδέλες (στραγγισμένες από το λάδι τους). Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις και αποσύρουμε από την φωτιά.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά αμέσως, με τις υπόλοιπες σαρδέλες και ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.