facebook instagram youtube
GR | EN

Μακαρονάδα με μοσχαράκι γεμιστό με κεφαλοτύρι, σκόρδο και λιαστή ντομάτα

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ_MISKO_2
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ_MISKO_1
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ_MISKO_2
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ_MISKO_1

Το γεμιστό μοσχαράκι με κεφαλοτύρι, σκόρδο και λιαστή ντομάτα σιγοβράζει σε σάλτσα ντομάτας, για να σερβιριστεί αργότερα πάνω σε λαχταριστή μακαρονάδα και να κάνει την Κυριακή σας γαστρονομική εμπειρία.

shadow shadow
preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 90΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-TRUPITO- No3- 1021403 – 3

MISKO Μακαρόνια Τρυπητά No3

500 γρ. Μακαρόνια Τρυπητά Νο3 MISKO

1.500 γρ. μοσχαράκι γάλακτος νουά

10-12 κυβάκια κεφαλοτύρι

8 λιαστές ντομάτες χονδροκομμένες

12 κόκκους μαύρο και πράσινο πιπέρι

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

150 ml λευκό κρασί

1.500 γρ. ντομάτες τριμμένες

1 κ.σ. ζάχαρη

100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρυπάμε το μοσχάρι με μαχαίρι σε διάφορα σημεία δημιουργώντας τρυπούλες και βάζουμε διαδοχικά το κεφαλοτύρι, τις λιαστές ντομάτες, τα πιπέρια και τα σκόρδα στις σχισμές. Το αλατοπιπερώνουμε απ’ όλες τις πλευρές.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας απ΄όλες τις πλευρές για 5-6 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε και αυτά για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες και την ζάχαρη, λίγο ακόμα αλατοπίπερο και περιμένουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε την φωτιά, καλύπτουμε με καπάκι και αφήνουμε το κρέας να σιγομαγειρευτεί για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. Εάν κατά την διάρκεια μαγειρέματος η σάλτσα μας φαίνεται πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο καυτό νερό (περίπου 200 ml).

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Μακαρόνια Τρυπητά No3 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά.

Μεταφέρουμε το μοσχάρι από την κατσαρόλα σε ξύλο κοπής και το κόβουμε σε φέτες. Το σερβίρουμε πάνω στα ζυμαρικά μαζί με την σάλτσα του και λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.