Κατηγορίες Συνταγής:
Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Μοσχάρι Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές με Τρυπητά Ζυμαρικά & Μακαρόνια Ελληνικές Συνταγές Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για Κόκκινες ΜακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Μακαρόνια Τρυπητά No3
500 γρ. Μακαρόνια Τρυπητά Νο3 MISKO
1.500 γρ. μοσχαράκι γάλακτος νουά
10-12 κυβάκια κεφαλοτύρι
8 λιαστές ντομάτες χονδροκομμένες
12 κόκκους μαύρο και πράσινο πιπέρι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
150 ml λευκό κρασί
1.500 γρ. ντομάτες τριμμένες
1 κ.σ. ζάχαρη
100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρυπάμε το μοσχάρι με μαχαίρι σε διάφορα σημεία δημιουργώντας τρυπούλες και βάζουμε διαδοχικά το κεφαλοτύρι, τις λιαστές ντομάτες, τα πιπέρια και τα σκόρδα στις σχισμές. Το αλατοπιπερώνουμε απ’ όλες τις πλευρές.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας απ΄όλες τις πλευρές για 5-6 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε και αυτά για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες και την ζάχαρη, λίγο ακόμα αλατοπίπερο και περιμένουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε την φωτιά, καλύπτουμε με καπάκι και αφήνουμε το κρέας να σιγομαγειρευτεί για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. Εάν κατά την διάρκεια μαγειρέματος η σάλτσα μας φαίνεται πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο καυτό νερό (περίπου 200 ml).
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Μακαρόνια Τρυπητά No3 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά.
Μεταφέρουμε το μοσχάρι από την κατσαρόλα σε ξύλο κοπής και το κόβουμε σε φέτες. Το σερβίρουμε πάνω στα ζυμαρικά μαζί με την σάλτσα του και λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.